Silvia Kruusmaa • 14. juuli 2011 kell 8:06

Ilves tunnustas vangistatud eestlaste vastupidamist ja tahtejõudu

Minu austus ja lugupidamine kuuluvad pantvangis olnud kaasmaalastele, nende vastupidamise ja tahtejõu eest. Samavõrd kummardan nende lähedaste meelekindlusele ja kannatlikkusele, teatas president Toomas Hendrik Ilves oma avalduses. 

"Ma ütlen tänusõnad kõigile Eesti riigiametnikele, kes olid seotud selle pantvangikriisi lahendamisega, eriliselt välisministeeriumi, teabeameti ja kaitsepolitsei töötajad. Te näitasite üles ülimat professionaalsust, leidlikkust ning pühendumist.

Tänan ka kõiki Eesti välispartnereid ja sõpru, kelle tegevus aitas kaasa röövitud seitsme eestlase vabastamisele, sest ilma teie abita oleks see kõik sootuks keerulisem olnud.

Suur õnn ja kergendus on võtta rinnast kollane lint, mis väljendas meie usku ja lootust, et 23. märtsil Bekaa orus röövitud seitse eestlast vabastatakse. On rõõm öelda meie seitsmele kaasmaalasele – tere tulemast tagasi koju," ütles Ilves.

Ka riigikogu esimees Ene Ergma avaldas heameelt Liibanonis pantvangi võetud eestlaste vabastamise üle täna hommikul. „Jagame rõõmu nende endi ja nende lähedastega. Oleme tänulikud kõigile, kes andsid panuse selle keerulise olukorra õnnelikule lahendamisele,“ ütles Ergma. Ta avaldas tunnustust välisministeeriumile ja teistele ametiasutustele, kes tegutsesid läbimõeldult ja edukalt.

Täna varahommikul vabastati Eesti, Liibanoni ja teiste partnerite koostöö tulemusel Liibanonis röövitud seitse Eesti kodanikku, teatas välisministeerium.

 

 

Hetkel kuum