Alyona Stadnik • 26. august 2011 kell 8:27

"Ilves on parim rahvusvahelisel areenil"

Baltem ASi juhatuse esimees Meelis Mitt eelistab presidendina Toomas Hendrik Ilvest, sest teda võetakse välispoliitiliselt tõsiselt, Indrek Tarandit aga ei võeta.

„Ta ei ole midagi teinud, mis oleks minu isiklike põhimõtete vastu. Presidendil ei ole niikuinii mandaati, et ta saaks teha midagi äkiliselt või mõjutada päevapoliitikat otseselt,“ loetles Mitt peamisi argumente Ilvese kasuks.

Mitti sõnul on Ilves oma tööga siiamaani hästi hakkama saanud ning  ei ole vajadust valida kedagi uut presidendiks kui olemasolevat. „Kolmas argument on see, et Ilvesel on väga suur välispoliitiline kogemus. Ta suhtleb inglise keeles vabalt nagu oma emakeeles. Ta suudab väljendada meie huve selles keeles, mis on tema teine emakeel,“ märkis Mitt.

Ta lisas, et ükskõik keda teist valida, ei suudaks too inglise keeles ennast väljendada samamoodi nagu eesti keeles. „Rahvusvahelisel areenil on selline president nagu Ilves meile parim võimalik. Tarand on noor ja teda ei võeta välispoliitiliselt tõsiselt,“ rääkis Mitt.

Riigikogu erakorraline istungjärk, mil toimub esimene presidendi hääletusvoor riigikogus, on 29. augustil. Teine ja kolmas hääletusvoor riigikogus toimub vajadusel 30. augustil. Äripäev küsib täna, keda Teie eelistate presidendivalimisel.

Hetkel kuum