Romet Kreek • 5. september 2011 kell 4:43

Kreeka ei saa hakkama

Kreekas puhkes äge poriloopimine kriitilisel ajal, mil võlausaldajate troika (IMF, Euroopa keskpank ja Euroopa Liit) inspektorid uurivad Kreeka eelarveseisu ja seadusandlust, et otsustada järgmise laenuosa eraldamist abipaketist.

Hiljuti Kreeka parlamendi juurde loodud parlamendi eelarveekspertide komitee, mis koosneb sõltumatutest analüütikutest teatas, et Kreeka võlakoormus on väljunud kontrolli alt ning on ebatõenäoline, et riik suudaks täita selle aasta eelarvepuudujäägi eesmärgi. Ka juunis parlamendis heakskiidu saanud täiendavad eelarvepuudujäägi kärped ei ole piisavad, et tasakaalustada juba ületatud eelarvepuudujäägi eesmärki.

Kreeka kogu selle aasta eelarvepuudujäägi eesmärk oli 16,68 miljardit eurot. Esimesel poolaastal oli eelarvedefitsiit 14,69 miljardit eurot, juuli lõpuks juba 15,5 miljardit eurot.

Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos ründas koostatud raportit, öeldes, et see on vastutustundetu.

Pikemalt saad artiklit lugeda tänasest Äripäeva paberlehest.

Hetkel kuum