• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti koalitsiooni tuumik kohtus Koosmeele Keskusega

  Läti uue valitsuskoalitsiooni tuumik ehk siis Valdis Zatlersi Reformipartei (ZRP) ja peaminister Valdis Dombrovskise paremtsentristlik Ühtsus pidasid eile eraldi kõnelusi valimised võitnud vasakpoolse Koosmeele Keskusega. Kõnelustel jõuti mõningastele kokkulepetele.

  Paistab, et vasakpoolsel Koosmeele Keskusel ja parempoolsel Ühtsusel ei ole märkimisväärseid eriarvamusi majandusküsimustes, kirjutab Biznes&Baltija. Plaanis on detsembris tulla välja IMF-i abiprogrammist ning viia eelarvedefitsiit aastal 2012 2,5 % SKP-st ning siseneda eurotsooni aastal 2014. Peaminister Valdis Dombrovskis ütles ajakirjanikele, et „Faktiliselt saime Koosmeele Keskuselt nõusoleku sellise rahandus- ja majanduspoliitika osas.“
  Siiski ei ole kindel, kas eilne viisakuste vahetus ka tegelikuks koostööks vormistatakse, kirjutab B&B. Seda enam, et Koosmeele Keskus ei ole päevakorrast täielikult maha võtnud pensionide indekseerimise ja eurole üleminekuks rahvahääletuse korraldamist. Võimalik, et vastus selgub täna pärast kahepoolseid kõnelusi Reformipartei ja Ühtsuse vahel. Viimased räägivad muuhulgas sellest, milline kahest võimalikust partnerist – Koosmeele keskus või rahvuslaste ühendus Kõik Lätile - Isamaale ja Vabadusele (VL-TB/DNNL) on eelistatum.
  Valitsuskoalitsiooni ilma Reformipartei ja Ühtsuse osaluseta ei peeta elujõuliseks.  Esimesed kaks said vastavalt 22 ja 20 kohta, Koosmeele Keskusel on 31 ja VL!-TB/DNNL-il 14 kohta seimis. Suuruselt viies parlamendipartei, Roheliste ja Talurahva Liit oli eelmises valitsuses Ühtsuse partner, kuid uues Seimis on neil vaid 13 kohta. Esialgu on nemad ametlikest läbirääkimistest välja jäetud.
  Kui ZRP-l ja Ühtsusel õnnestub Koosmeele Keskusega koalitsioon moodustada, siis oleks valitsusel Seimis 73 saadiku tugev toetus. Teine võimalik kombinatsioon koos VL!-TB/DNNL-iga annaks ainult 56 kohta, kuid aitaks päevakorrast kõrvaldada mõned valulised ajaloolised küsimused.
   
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.