• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  OECD prognoosib kasvu aeglustumist

  Majandusliku koostöö ja arengu organisatsioon OECD prognoosib arenenud riikidele lähiaastateks aeglast majanduskasvu ja kõrget tööpuudust ning hoiatab, et väljavaated on veelgi süngemad, kui euroala oma võlakriisi kontrolli alla ei saa.

  G20 riikide tippkohtumise eel avaldatud prognoosis kärpis OECD euroala tuleva aasta majanduskasvu väljavaated maikuus ennustatud 2 protsendilt 0,3%-le. USA kasvuprognoosi kärbiti 3,1 protsendilt 1,8%-le.
  OECD ärgitas Euroopa Keskpanka intressimäära alandama, et euroala majandust toetada ning soovitas teistel keskpankadel intressimäärad jätkuvalt madalal hoida. Samuti soovitas OECD keskpankadel jätkata turule likviidsuse lisamist.
  OECD prognoosib arenenud riikide võlakoorma jätkuvat kasvu. USAs kerkib see kahe aasta perspektiivis 108,7%-le SKPst, euroalal 97,6%-le ning Jaapanis 227,6%-le.
  OECD tunnustas euroala liidrite läinud nädalal sõlmitud kokkulepet võlakriisi lahendamiseks, kuid manitses seda nüüd kiiresti ellu viima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.