Sirje Rank • 31. oktoober 2011 kell 10:59

OECD prognoosib kasvu aeglustumist

Majandusliku koostöö ja arengu organisatsioon OECD prognoosib arenenud riikidele lähiaastateks aeglast majanduskasvu ja kõrget tööpuudust ning hoiatab, et väljavaated on veelgi süngemad, kui euroala oma võlakriisi kontrolli alla ei saa.

G20 riikide tippkohtumise eel avaldatud prognoosis kärpis OECD euroala tuleva aasta majanduskasvu väljavaated maikuus ennustatud 2 protsendilt 0,3%-le. USA kasvuprognoosi kärbiti 3,1 protsendilt 1,8%-le.

OECD ärgitas Euroopa Keskpanka intressimäära alandama, et euroala majandust toetada ning soovitas teistel keskpankadel intressimäärad jätkuvalt madalal hoida. Samuti soovitas OECD keskpankadel jätkata turule likviidsuse lisamist.

OECD prognoosib arenenud riikide võlakoorma jätkuvat kasvu. USAs kerkib see kahe aasta perspektiivis 108,7%-le SKPst, euroalal 97,6%-le ning Jaapanis 227,6%-le.

OECD tunnustas euroala liidrite läinud nädalal sõlmitud kokkulepet võlakriisi lahendamiseks, kuid manitses seda nüüd kiiresti ellu viima.

Hetkel kuum