• Jaga lugu:

  Euroopa võlamägi jätkab kasvu

  Täna avaldatud Euroopa Komisjoni sügisese majandusprognoosi järgi jätkab euroala võlakoorem kasvu kogu prognoosiperioodi jooksul.

  Aastaks 2013 on euroala riikide võlakoorem 90,9% SKPst võrreldes 88%ga 2011. aastal. ELis tervikuna kerkib võlg aastaks 2013 84,9%-le SKPst.
  Euroala riikidest kahaneb prognoosi perioodil vaid Saksamaa võlg, tänavuselt 81,7 protsendilt SKPst aastaks 2013 79,9%-le.
  Ka ELi/IMFi abiprogrammiga riikide võlakoorem jätkab kasvu. Kreekas kasvab võlg komisjoni prognoosi järgi aastaks 2013 198,5%-le SKPst tänavuselt 162,8 protsendilt. Iirimaal kasvab võlg 121,1%-le ja Portugalis 112,1%-le SKPst.
  Lisaks Kreekale, Portugalile ja Iirimaale ületab võlg 2013. aastal 100% piiri SKPst veel Itaalias (118,7%) ja Belgias (100,3).
  Prantsusmaal kerkib võlg selle aasta 85,4%-lt SKPst aastaks 2013 91,7%-le.
  Euroalal ülempiiriks seatud 60% alla SKPst jäävad tuleval aastal oma võlakoormaga euroala riikidest Eesti, Soome, Luksemburg, Slovakkia ja Sloveenia.
  Väikseima võlakoormaga riik on 2013. aastal Eesti 6,1%ga SKPst.
  Euroala välistest riikidest kahaneb võlg tänavuse tasemega võrreldes vaid Rootsis, 36,3 protsendilt SKPst 32,4%-le.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.