• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas mõjutab tarbijate kindlustunde vähenemine lähikuudel elukondliku kinnisvara turgu?

  Tarbija kindlustunde vähenemine on kahe otsaga asi. Viimastel kuudel on luksuskaupade (nt kallid autod) tarbimine suurenenud. Samas kasvab ka hoiuste kogumaht pankades. Kinnisvaraturu kahjuks võib rääkida asjaolu, et pakutav on aegunud. Kui isegi suurarendajad pole uutes projektides korterite siseviimistluses kraanikausikapist kaugemale jõudnud, siis pole ime, et tarbija tormi ei jookse. Nii nagu iga turg nii peab arenema ka kinnisvaraturg, st pakkuma klientidele uusi terviklahendusi, pannes varasemast suuremat rõhku kinnisvara kvaliteedile. Tarbija kindlustunne ja ostuhuvi suureneks, kui talle pakutaks toodet, millel on ka tulevikus väärtus (energiatõhusus, tervislik sisekliima) ning mis on lisaboonusena sisustatud köögi- ja vannitoamööbli, garderoobi ja muuga.
  Mida ebakindlamana tulevikku nähakse, seda enam lükatakse suuri oste edasi. Kinnisvara soetamine tähendab lõviosa ostjate jaoks aastakümnetepikkust laenulepingut, millele kirjutatakse alla vaid juhul, kui on selge, et tulevik tundub helge. Praegune süvenev ebakindlus pole tingitud enam niivõrd Eestis toimuvast, pigem hoiavad rahva pinget üleval mured eurotsoonis. Kui need saavad lahenduse, muutuvad inimesed suurte tehingute plaanimisel ehk julgemaks. Iseasi kui kiirelt see juhtub.
  Tarbijate kindlustunde vähenemine pärsib kinnisvara müüki. Teisalt - kui Euroopas läheb hulluks, siis peaks raha hakkama otsima kindlamaid väärtuse talletamise kohti kui aktsiad. Nii et kui Euroopa majanduses tekib väga halb olukord, voolab raha Eesti kinnisvarasse, mis on praegu väga alahinnatud (eriti maa ja talud kaugemal kui 70 km Tallinnast).
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Reformierakond vandus Keskerakonnale alla
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.