Romet Kreek • 18. november 2011 kell 9:18

Metallide nõudlus on kokku kuivanud

Londoni metallibörsi poolt tunnustatud laod on USAs metallidest pungil, kirjutab Mike Shedlock, kes on Sitka Pacific Capitali investeerimisnõustaja, oma blogis viidates New Orleansi ajalehele Times Picayune.

Kaua aega tühjalt seisnud New Orleansi laovarud on pilgeni täis metallidest nagu vask, plii, alumiinium ja tsink, kuna tootmine väheneb seoses majanduse üldolukorraga. Laovarude kuhjumine on hea uudis laopinna omanikele. New Orleans on USA suuruselt teine Londoni Metallibörsi poolt tunnustatud laoala Detroidi järel ja seal leidub rohkem vaske, tsinki ja terast kui kusagil mujal Ühendriikides.

Kuna üleilmne majandussurutis jätkub pikemat aega, kui keegi on arvanud, kuhjuvad metallid 53 New Orleansi lattu, mis on sertifitseeritud metallibörsi poolt. Üleilmselt ei ole tarvis nii palju metalli tootmiseks.

Port Cargo Servicese omanik Kevin Kelly ütles, et võib kuluda aastaid, enne kui metallilaod vähenevad oluliselt.

„Me oleme tõenäoliselt lähedal 98 protsendisele täituvusele, mis on kõigi aegade parim tulemus,“ ütles Kelly. „Ma kaalun kinnisvara ostu ja ladude ehitust, kui vaid leiaksin head maad selleks.“

Hetkel kuum