Koorberg: peatoimetaja on kui tsirkusedirektor

20. november 2011, 14:08

Kui Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg peab sellel kohal veel kolm ja pool aastat vastu, saab temast taasiseseisvunud aja staažikaim peatoimetaja.

„Selle kohta tuleks küsida omanike käest,“ ei soovinud Koorberg spekuleerida, kui kaua ta peatoimetaja toolil istuda kavatseb.

Ametisolevatest peatoimetajatest on Koorbergil ilmselgelt kõige pikem staaž – ta on Õhtulehe eesotsas olnud alates 1. veebruarist 2000 ehk 4308 päeva. Staažilt järgmine, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli on olnud ametis 2374 päeva.

Koorberg rääkis muigvelsui, kuidas ta on nii mitmelegi alustavale peatoimetajale helistanud, soovinud kõrge ameti puhul õnne ja jaganud õpetussõnu. „Peatoimetaja roll on huumori mõttes väga hästi kokku võetud raamatus „Jah, härra peaminister“,“ avalikustas Koorberg oma lemmiktsitaadi päritolu.

Koorbergi sõnul on kontekst raamatus selline, et kuna peaminister on ajakirjanikule lobisenud midagi liigset, kutsus peaminister peatoimetaja lõunale ning ütles talle, et keelaku ta ajakirjanikul loo kirjutamine ära. „Peatoimetaja seletab kannatlikult peaministrile, et peatoimetaja ei ole nagu kindral sõjaväes, et annab käsu ja väed hakkavad liikuma,“ tsiteeris Koorberg mälu järgi raamatut. „Pigem on peatoimetaja nagu tsirkusedirektor, kes ei saa trapetsiartistile öelda, kuidas too oma numbrit paremini teha võiks, ta saab artistiga üksnes esinemise kokku leppida.“

Tänavu on trükiajakirjanduses toimunud ridamisi peatoimetajate vahetusi. 7. aprillil asus Eesti Päevalehes peatoimetaja Lea Larini asemele Vallo Toomet. Kuu aega hiljem, 4. mail taandus Eesti Ekspressi peatoimetaja kohalt Priit Hõbemägi ja uueks juhiks sai Janek Luts. Selle nädala teisipäeval (15.11.) nimetati Anvar Samost suurima päevalehe Postimehe vastutavaks peatoimetajaks, ametisse jäi ka senine kauaaegne peatoimetaja Merit Kopli.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. November 2011, 11:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing