• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koorberg: peatoimetaja on kui tsirkusedirektor

  Kui Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg peab sellel kohal veel kolm ja pool aastat vastu, saab temast taasiseseisvunud aja staažikaim peatoimetaja.

  „Selle kohta tuleks küsida omanike käest,“ ei soovinud Koorberg spekuleerida, kui kaua ta peatoimetaja toolil istuda kavatseb.
  Ametisolevatest peatoimetajatest on Koorbergil ilmselgelt kõige pikem staaž – ta on Õhtulehe eesotsas olnud alates 1. veebruarist 2000 ehk 4308 päeva. Staažilt järgmine, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli on olnud ametis 2374 päeva.
  Koorberg rääkis muigvelsui, kuidas ta on nii mitmelegi alustavale peatoimetajale helistanud, soovinud kõrge ameti puhul õnne ja jaganud õpetussõnu. „Peatoimetaja roll on huumori mõttes väga hästi kokku võetud raamatus „Jah, härra peaminister“,“ avalikustas Koorberg oma lemmiktsitaadi päritolu.
  Koorbergi sõnul on kontekst raamatus selline, et kuna peaminister on ajakirjanikule lobisenud midagi liigset, kutsus peaminister peatoimetaja lõunale ning ütles talle, et keelaku ta ajakirjanikul loo kirjutamine ära. „Peatoimetaja seletab kannatlikult peaministrile, et peatoimetaja ei ole nagu kindral sõjaväes, et annab käsu ja väed hakkavad liikuma,“ tsiteeris Koorberg mälu järgi raamatut. „Pigem on peatoimetaja nagu tsirkusedirektor, kes ei saa trapetsiartistile öelda, kuidas too oma numbrit paremini teha võiks, ta saab artistiga üksnes esinemise kokku leppida.“
  Tänavu on trükiajakirjanduses toimunud ridamisi peatoimetajate vahetusi. 7. aprillil asus Eesti Päevalehes peatoimetaja Lea Larini asemele Vallo Toomet. Kuu aega hiljem, 4. mail taandus Eesti Ekspressi peatoimetaja kohalt Priit Hõbemägi ja uueks juhiks sai Janek Luts. Selle nädala teisipäeval (15.11.) nimetati Anvar Samost suurima päevalehe Postimehe vastutavaks peatoimetajaks, ametisse jäi ka senine kauaaegne peatoimetaja Merit Kopli.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Coca Colal oli edukas kolmas kvartal
Warren Buffeti üks lemmikaktsia Coca Cola avalikustas kolmapäeval oodatus paremad kvartalitulemused, mis viisid ka aktsia tõusuteele, vahendab Yahoo Finance.
Warren Buffeti üks lemmikaktsia Coca Cola avalikustas kolmapäeval oodatus paremad kvartalitulemused, mis viisid ka aktsia tõusuteele, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.