Anne Oja • 22. november 2011 kell 13:49

Andmekaitse: firmade võlgu võib lehes avaldada

Võlgade eest vastutavate firmajuhtide nimedel pole eraeluga mingit seost ja neid võib ajalehes avaldada, leiab andmekaitse inspektsioon.

"Kuna Julianus Inkasso oma teates kinnitab, et ei avalda ajalehes eraisikust võlgnike nimesid, vaid ettevõtete nimistu, isikuandmete kaitse seadusega siin puutumust ei ole," kommenteeris andmekaitse inspektsiooni nõunik Stiina Liivrand inkassofirma teadet 3000 võlglase nime avaldamise kohta.

"Isikuandmete kaitse seadus on suunatud eraisikute privaatsuse ja eraelu kaitsele, ettevõttel aga erasfäär puudub. Ettevõtete juhatuse liikmete andmed, mis avaldatakse ühes ettevõtte nimega, avaldatakse seotult nende isikute majandustegevusega, mitte eraeluga," selgitas Liivrand. "Seadusandja on näinud ette, et äriregistris on ettevõtete juhatuse liikmete nimed avalikud, seega antud juhul on tegemist avalike andmete taasavaldamisega."

Äripäev avaldab Postimehe paberväljaandes ilmuvad 3000 võlglase nimed oma veebilehel homme.

Hetkel kuum