Vaheruum kui sild mineviku ja tuleviku vahel

ÄP 02. detsember 2011, 00:00

Näitusel "Vaheruum" toob Mari Roosvalt välja oma uued akvarelli-kollaaži segatehnikas teosed ning Mara vast valminud õlipastelliseeria.

Galerii Haus näitusesaalis saavad kokku kaks tehniliselt erinevat lähenemist - õhuline mitmekihiline ning selge lakooniline pinnakäsitlus, abstraktne ja realistlik laad.

Selle mitmetähendusliku pealkirja alla koondub näitusetervik, milles mõlemad autorid analüüsivad aja ja ruumi mõistet: vaheruum kui muutuste ruum, kus kohtuvad vana ja uus reaalsus, loomingulised väljakutsed, otsimine ja edasiliikumine.

"Lasen kultuurimassiividel endast läbi voolata ja püüan kinni meeldivad osakesed. Lasen end inspireerida moodsast kunstist, liidan kokku enesekeskselt nautleva, visuaalselt mõtiskleva ning kunstimaailmas jätkuvalt kõrges hinnas oleva arutleva lähenemise. Püsin tuntavalt "ilusa" maali mängumaal ja lõhun samas maalilist ühtsust oma töödes, süstides neisse erinevaid mustreid, motiive ja faktuure," selgitas Mari Roosvalt oma tööde tagamaid. "Nii lisandub minu loomingusse iga kord uusi kihistusi, öeldud ja ütlemata sõnu," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. December 2011, 09:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing