• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sõerd: ametnikud pole arad ja oskavad ka küsida!

  Kunagine maksuameti juht ja praegune riigikogu liige Aivar Sõerd ütles uut avaliku teenistuse seadust kommenteerides, et vastupidiselt Paul Tammerti hoiatusele pole Eesti ametnikud arad ning oskavad ka oma tööle vastavat palka küsida.

  "Ma ei usu seda, et ametnikud on arad ja rumalad," lajatas Sõerd. "Nad on väga nutikad ja oskavad ka küsida!" Sellele vaatamata arvas Sõerd, et ametnike muutuv palgasüsteem säästab riigieelarvet.
  "Automaatsed ja panusest sõltumatud lisatasud kaovad," põhjendas Sõerd. "See tähendab, et riik saab sama raha eest tänasega võrreldes rohkem tööd, efektiivsus kasvab."
  Sõerd märkis, et avaliku sektori palgakulu paneb paika riigieelarve seadus. Sellega antakse vahendid, mida asutused saavad oma palkadeks kulutada. Kui riigi tulud vähenevad ja vahendeid ei anta, tuleb ametnike palgakulu nii või teisiti kärpida.
  Sõerdi hinnangul on uus seadus kindlasti edasiminek, sest suureneb läbipaistvus ja paljud ametnike praegused palgaprobleemid lahendatakse.
  "Kokkuhoid on siia ikkagi sisse kirjutatud. Kui meil riigis ikka asjad õiges suunas lähevad ja ei hakata laenurahaga sotsialismi ehitama, on meil tulevikus võimalik maksta ametnikele väärikat palka," kinnitas Sõerd.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.