• Jaga lugu:

  Jaak Leimann: moraaliregistrit inimeste kohta paraku ei ole

  See on vana lugu – poliitikud ja eriti riigikogu liikmed ei peaks riigiettevõtete nõukogus olema, aga seda ei ole saavutatud, ütles TTÜ emeriitprofessor, endine majandusminister Jaak Leimann.

  „Ega sajaprotsendiliselt ei saagi inimeste huvide mitmekesisust ja sellest tulenevat konflikti välistada,“ tõdes Leimann ning lisas, et see on kahjuks kõikides maailma riikides nii, et aeg-ajalt mingi jama seoses poliitikutega esile kerkib. „Ideaali pole praktiliselt olemas, aga selle poole peab pürgima.“
  Leimanni sõnul on ajakirjandusel oluline roll, et väärjuhtumid avalikuks saaksid. „Ma meenutan oma ministriaastaid, kui hommikuti ikka vaatasid väikse hingevärinaga ajalehti – ega mingit jama pole sinu valitsemisalal,“ meenutas ta. „Samas, ega minister ei jõua süveneda kõigi inimeste tausta ja tegelikult isegi sellest ei piisa. Raske on ära arvata inimese moraalselt palet. Registreid on palju, aga moraaliregistrit ei ole.“
  Jaak Leimann on olnud majandusminister Edgar Savisaare, Tiit Vähi ja Mart Siimanni valitsuses.
  IRLi poliitikud Nikolai Stelmach ja Indrek Raudne võtsid kopsaka vaheltkasu Tallinna Sadama vara soodsa väljamüügi eest ajal, mil Raudne oli Tallinna Sadama nõukogu liige, kirjutas tänane Eesti Ekspress.
  Äripäev küsis täna mitmelt endiselt majandusministrilt ja mitmelt riigiettevõtte nõukogu praeguselt liikmelt, kuidas tagada, et riigifirma nõukogudes olevad poliitikud ei keeraks oma suhteid rahaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.