Jaak Leimann: moraaliregistrit inimeste kohta paraku ei ole

Väinu Rozental 08. detsember 2011, 15:55

See on vana lugu – poliitikud ja eriti riigikogu liikmed ei peaks riigiettevõtete nõukogus olema, aga seda ei ole saavutatud, ütles TTÜ emeriitprofessor, endine majandusminister Jaak Leimann.

„Ega sajaprotsendiliselt ei saagi inimeste huvide mitmekesisust ja sellest tulenevat konflikti välistada,“ tõdes Leimann ning lisas, et see on kahjuks kõikides maailma riikides nii, et aeg-ajalt mingi jama seoses poliitikutega esile kerkib. „Ideaali pole praktiliselt olemas, aga selle poole peab pürgima.“

Leimanni sõnul on ajakirjandusel oluline roll, et väärjuhtumid avalikuks saaksid. „Ma meenutan oma ministriaastaid, kui hommikuti ikka vaatasid väikse hingevärinaga ajalehti – ega mingit jama pole sinu valitsemisalal,“ meenutas ta. „Samas, ega minister ei jõua süveneda kõigi inimeste tausta ja tegelikult isegi sellest ei piisa. Raske on ära arvata inimese moraalselt palet. Registreid on palju, aga moraaliregistrit ei ole.“

Jaak Leimann on olnud majandusminister Edgar Savisaare, Tiit Vähi ja Mart Siimanni valitsuses.

IRLi poliitikud Nikolai Stelmach ja Indrek Raudne võtsid kopsaka vaheltkasu Tallinna Sadama vara soodsa väljamüügi eest ajal, mil Raudne oli Tallinna Sadama nõukogu liige, kirjutas tänane Eesti Ekspress.

Äripäev küsis täna mitmelt endiselt majandusministrilt ja mitmelt riigiettevõtte nõukogu praeguselt liikmelt, kuidas tagada, et riigifirma nõukogudes olevad poliitikud ei keeraks oma suhteid rahaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. December 2011, 15:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing