Kaisa Gabral • 12. detsember 2011 kell 9:22

Peeter Koppel: maailmas laenupeo järgne pohmell

Maailmas toimub praegu viimase ca kolmekümne aasta avaliku sektori laenupeo järgne pohmell, paranemine on läbi ja ees seisavad kasinamad ajad, märkis Peeter Koppel Äripäeva veebiintervjuus.

Teisest Maailmasõjast alates kestnud elustandardi paranemine on läbi ning ees seisavad tunduvalt ebameeldivamad ja kasinamad ajad, märkis Peeter Koppel Äripäeva online-intervjuus. "Paradigma muutus. Inimloomusele on omane sageli ebameeldivat mitte tunnistada ning ilmselt saab lähemal ajal tooni andma kõrgemalt pärit signaalid, et „kõik on korras ja nagu ennem.“ Mina isiklikult suhtuks sellistesse signaalidesse väga skeptiliselt,” vastas Koppel online-intervjuus lugeja küsimusele,  mis praegu maailmas toimub.

Lugeja küsimusele, kas euroala jääb alles, vastas Koppel, et kindlas kõneviisis räägivad sellistest asjadest ainult diletandid või hullumeelsed. “Minul on põhjust arvata, et jah, sest alternatiivid on vastuvõetamatud nii majanduslikult, poliitiliselt kui ka ühel hetkel isegi sotsiaalselt, sest nii dramaatiliste sündmuste puhul ei saa välistada globaalset majanduslikku depressiooni, mis kahtlemata viiks masstööpuuduseni. Viimane pole aga poliitikutele teps mitte mugav ja seega üritatakse seda kõikvõimalikel viisidel vältida,” märkis Koppel.

Loe intervjuud SIIT.

Hetkel kuum