• Jaga lugu:

  Peeter Koppel: maailmas laenupeo järgne pohmell

  Maailmas toimub praegu viimase ca kolmekümne aasta avaliku sektori laenupeo järgne pohmell, paranemine on läbi ja ees seisavad kasinamad ajad, märkis Peeter Koppel Äripäeva veebiintervjuus.

  Teisest Maailmasõjast alates kestnud elustandardi paranemine on läbi ning ees seisavad tunduvalt ebameeldivamad ja kasinamad ajad, märkis Peeter Koppel Äripäeva online-intervjuus. "Paradigma muutus. Inimloomusele on omane sageli ebameeldivat mitte tunnistada ning ilmselt saab lähemal ajal tooni andma kõrgemalt pärit signaalid, et „kõik on korras ja nagu ennem.“ Mina isiklikult suhtuks sellistesse signaalidesse väga skeptiliselt,” vastas Koppel online-intervjuus lugeja küsimusele,  mis praegu maailmas toimub.
  Lugeja küsimusele, kas euroala jääb alles, vastas Koppel, et kindlas kõneviisis räägivad sellistest asjadest ainult diletandid või hullumeelsed. “Minul on põhjust arvata, et jah, sest alternatiivid on vastuvõetamatud nii majanduslikult, poliitiliselt kui ka ühel hetkel isegi sotsiaalselt, sest nii dramaatiliste sündmuste puhul ei saa välistada globaalset majanduslikku depressiooni, mis kahtlemata viiks masstööpuuduseni. Viimane pole aga poliitikutele teps mitte mugav ja seega üritatakse seda kõikvõimalikel viisidel vältida,” märkis Koppel.
  Loe intervjuud SIIT.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.