14. detsember 2011 kell 9:18

Suurbritannia töötus kõrgeim pärast 1994. aastat

Suurbritanniat tagasi majanduslangusse lükata ähvardav Euroopa võlakriis on juba oma mõju näitamas, sest riigi töötuse määr on tõusnud 17 aasta kõrgeimale tasemele.

Kolmandas kvartalis kasvas töötute hulk 128 000 inimese võrra, 2,64 miljonini, mis on suurim näitaja pärast 1994. aastat, kirjutab Bloomberg. Töötuse määr on tõusnud 8,3%ni.

Töötuabirahade nõuded kasvasid novembris 3000 inimese võrra, 1,6 miljoni abisaajani. Samas prognoosisid ökonomistid, et näitaja kasvas 13 700 inimese võrra. Briti statistikaameti sõnul tõuseb töötuse määr järgmise aasta lõpuks 8,7%ni.

"Majandus kahaneb või liigub külg ees ja töötus kindlasti kasvab," ütles Bloombergile Scotia Capital Europe'i ökonomist Alan Clarke. "Meie hinnangul suurendab keskpank fiskaalselt lõdvendamist 75 miljardi naela võrra veebruaris ja tõenäoliselt veel 50 miljardi jagu mais."

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum