Anne Oja • 29. veebruar 2012 kell 7:44

Tallinna Vesi: investeerida on praegu liialt riskantne

Praegustes ebakindlates oludes on investeerida ja teeninduspiirkonda laiendada liiga riskantne, leidis Tallinna Vee juht Ian Plenderleith Infragate Eesti ja Rapla Vee aktsiate müüki kommenteerides.

"AS Tallinna Vesi on alati huvitatud võimalustest oma teeninduspiirkonda laiendada, kus pakutakse ELi nõuetele vastava kvaliteediga vee- ja kanalisatsiooniteenuseid," ütles Plenderleith. Tallinna Vee juht lisas, et börsiettevõtte tootmistulemustele ega võimekusele pole Eestis praegu konkurentsi.

"Usume, et saame oma laialdasi kogemusi kasutada, aidates teistel omavalitsusüksustel võimalikult efektiivselt oma elanikele kvaliteetseid teenuseid pakkuda. Kahjuks on seda praeguses ebakindlas regulatsioonikeskkonnas äärmiselt keeruline teha," märkis Plenderleith.

"Aktsiate hinna osas tooksin välja kaks aspekti. Esiteks, ärilisest seisukohast tuleks enne hinna kommenteerimist viia läbi üksikasjalik ettevõtte analüüs. Teiseks, regulatsiooni seisukohast lähtudes omab täielikult läbipaistva pikaajalise tariifiregulatsiooni metoodika puudumine igasugusele hindamisele negatiivset mõju," vastas Plenderleith küsimusele, kas advokaadibüroo Lextal pani Infragate Eesti ja Rapla Vee aktsiad müüki õige alghinnaga.

Plenderleith sõnas, et veefirmad opereerivad pikaajalises kasutuses oleva varaga, mis vajab ärisse pikaajalist kapitali. "Kui investoritel puudub pikaajalise lepingu näol tuleviku suhtes selgus, mõjutab see nende riskihinnangut, mis vähendab pakutavat hinda või viib neid otsusele pakkumist üldse mitte teha," ütles ta.

Pandipidaja Danske Bank A/S Eesti filiaal pani advokaadibüroo Lextal vahendusel enampakkumisele 200 Infragate Eesti ja 2400 Rapla Vee aktsiat.

Vee- ja kanalisatsioonitorustikke projekteeriva Infragate Eesti aktsiate alghind on 1 miljon eurot ning Rapla Vee aktsite alghind 0,49 miljonit eurot. Suuline enampakkumine toimub 9. märtsil.

Hetkel kuum