Jaga lugu:

Eesti Energia kasvatas elektrimüüki Baltimaades 12%

Eesti Energia elektrimüük Baltikumi avatud elektriturgudel on aastaga kasvanud 12%, ulatudes tänavu esimesel poolaastal enam kui 1020 gigavatt-tunnini.

Enim on klientide arv ja elektri müügimaht suurenenud Lätis, teatas Eesti Energia. Lätis on Eesti Energia äriklientide arv aastaga suurenenud rohkem kui kolm ja pool korda ligi 840-ni.

„Pakume Lätis kohalikule elektrimonopolile Latvenergole tõsist konkurentsi, aina enam kliente pöördub meie poole alternatiivse pakkumise saamiseks. Lätis oleme sõlminud ka oma senise pikima kehtiva elektrilepingu, mis lõppeb 2017. aastal,“ sõnas Eesti Energia elektrimüügi juht Karla Agan.

Ta lisas, et praegu on Läti avatud elektriturul 6000 äriklienti, kuid järgmise lainega kasvab sealne avatud elektriturg 26 000 kliendini. Leedus on Eesti Energia äriklientide arv aastaga kahekordistunud pea 270-ni. Agani sõnul on Leedu elektriturg Balti riikidest kõige konkurentsitihedam. Aktiivseid elektrimüüjaid on Leedus peaaegu 30.

„Eestis saavad praegu elektrimüüjat valida ainult 200 suurimat ettevõtet. Nendest enamus ehk rohkem kui 130 eelistavad elektrit osta Eesti Energialt.

Jaga lugu:
Hetkel kuum