23. august 2012 kell 18:06

USA majandusnäitajad viitavad aeglasele taastumisele

Augustis oli näha USA tööstussektori kasvu, kuid samas ka esmakordselt töötuabiraha taotlevate inimeste arv suurenes, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Finantsinfo ettevõte Markit teatas täna, et USA tööstussektori indeks tõusis augustis pool punkti, tasemele 51,9. Näitaja, mis on üle 50, viitab sektori suurenemisele. Samas on tööstussektori augusti kasv üks nõrgemaid viimase kolme aasta jooksul, kinnitades arvamust, et USA majanduskasv tugevneb aasta teises pooles, kuid jääb kesiseks.

Esmakordselt töötuabiraha taotlevate inimeste arv kasvas eelmisel nädalal 4000 võrra, sessoonselt korrigeeritud 372 000 peale. Peter Cardillo, Rockwell Global Capitali ökonomist, arvas, et selline töötuabiraha taotluste statistika viitab loiule tööturule, kuid samas annab Fedile tugevust aidata majandust suurema stimuleerimisega.

Tööturu statistika väljendab ka tendentsi, et USA ettevõtted pole praegusel ajal agarad tööjõudu suurendama.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum