4. oktoober 2012 kell 21:00

Erikontroll ei lõpetanud käärimist BLRTs

Kolmapäeval toimus BLRT aktsionäride erakorraline üldkoosolek, kus tutvustati erikontrollide tulemusi. Kontsern ja aktsionärid on erikontolli tulemuse suhtes eri arvamusel.

“Aruanded kinnitavad, et AS BLRT Grupp on viimase viie aasta jooksul korduvalt müünud oma aktsiaid Fjodor Bermanile ja Mark Bermanile nominaalväärtuse eest. Juhatuse varasem väide aktsionäridele ja meediale, et aktsiad müüdi “motivatsiooniprogrammi” raames, on erikontrolli aruannetega sisuliselt ümber lükatud. Erikontroll tuvastas, et ühtegi dokumenti väidetava “motivatsiooniprogrammi” kohta ei ole,” lausus üleeile vähemusaktsionär Mihhail Gnidin.

BLRT teatas eile, et aktsionär Gnidin manipuleerib taas faktidega. “BLRTs korraldatud erikontrollid ei tuvastanud rikkumusi ning väited, nagu oleksid erikontrolörid tuvastatud rikkumisi, on selge kontserni juhtkonna laimamine,” märkis BLRT Grupi kommunikatsioonidirektor Katja Ljubobratets.

“Erikontrolörid on aruandes kirjeldanud kõik toimingud, mida omaaktsiate ostmisel ja müümisel on ettevõttes järgitud, ega pole viidanud ühelegi rikkumisele,” märkis Ljubobratets.

Ljubobratets püstitas küsimuse, et Gnidin on jätnud avalduses märkimata, et erikontrolli käigus tuvastati, et Gnidini endaga on kõik tehingud toimunud täpselt samadel alustel nagu Fjodor Bermani või teiste juhatuse liikmetega.

Hetkel kuum