8. oktoober 2012 kell 7:02

Harjumaa TOP: Uweko omanikud seisavad kahe jalaga maas

Kui torusid maaletoova ASi Uweko asuvasse kontorisse sisse astume, käib seal kibe töö. Tegevjuht Eddy Lainurm palub meil fotograafiga seniks istet võtta, kuni ta paar ülesannet arvuti taga ära lõpetab. Tema kõrvallaua taga on ettevõte teine omanik Urmas Vompa paberitesse süvenenud.

Aeg-ajalt astub kontorisse sisse mõni lao- või transporttööline, küsides millegi kohta nõu. Vompa tõuseb laua juurest püsti ja uurib samas toas töötavatelt kolleegidelt, mida nemad asjast arvavad. Jah, Uweko omanikud polegi end kuskile ülemuste kabinetti peitnud, vaid töötavad ühes suures ruumis koos kolme teise kolleegiga.

Kontoriruumi seinal helendab suur teleriekraan, mis näitab reaalajas pilti laos toimuvast. Töörütmi hoiab ülal tempokas raadiomuusika. Nii sisustus kui kõik muu näib siin kontoris olevat eelkõige praktiline - ei mingit uhkeldamist. Ja sama põhimõtet tunduvad järgivat ka Urmas Vompa ja Eddy Lainurm ise.

Sest kuigi nende ettevõte on käibelt Baltimaade üks suuremaid terastorude ja fittingute müüjaid ning ettevõtte väärtus on viinud selle omanikud ka Äripäeva rikaste topi, kehitavad asjaosalised ise vaid õlgu, kui küsida, kas nad tehtud üle ka uhkust tunnevad.

"Kui iga päev siin käia ja tööd teha, siis ei oskagi niimoodi vaadata," ütleb Vompa, "Me teeme tööd ikka selleks, et peret ära toita. Aga et uhkust tunda… Vaat seda ei ole."

Uurin edasi, et mis ikkagi nende ettevõtmise juures kõige positiivsem on. "Et tööl saab käia," ütleb muiates Lainurm ja lisab siis: "Seltskond on tööl hea. Meil on lojaalsed ja pikaajalised töötajad. Meilt ei ole vist ükski inimene (omal initsiatiivil - toim) teise kohta tööle läinud."

Mis on Uwekole edu toonud, loe tänasest Äripäeva paberlehest.

Autor: Kadri Bank, Kristi Malmberg

Hetkel kuum