Alyona Stadnik • 10. oktoober 2012 kell 6:26

Ida-Viru TOP: töötajad loovad ise tulevikku

"Loome koos iseendale parema tuleviku," ripub TNC Components OÜ seina peal silt. Selles Kohtla-Järvel asuvas köögimööblivabrikus loovad töötajad ise omale keskkonna, milles tahaksid töötada ja ütlevad välja ideid, kuidas asja paremini saaks teha.

"Hea meeskond, kõik tunnevad oma rolli ja ilma selleta ei saaks hakkama. Ettevõtte edu seisneb ikka inimestes, koristajast omanikuni," räägib TNC-Components OÜ tehase direktor Marko Melter, kes korraldab ettevõtte igapäevast tootmis-ja majandustegevust.

Töötajad ise planeerivad. Ettevõte paneb suuremat rõhku, et tootmistöölised hakkaksid ise enda tööd paremini planeerima ja saaksid rohkem iseseisvaks. Melter käib ka ise igapäev tootmises ning tegeleb ettevõtte arenguga.Enne tootmisesse ringkäigule minekut näeme, et ka koristaja teeb juba usinalt tööd ja peseb põrandat. Küsimusele, kas meie auks käib koristamine, vastab Melter, et päris nii see ei käi. "Meie ettevõttes ei ole kombeks teha sellist näidisringkäik. Kõik on nii nagu on," lausub Melter. "Vaade on siin tegelikult väljast natukene inetu, see näitab Nõukogude aegade ehituskultuuri, aga seest on kindlasti ilusam," üritab Melter vabandada aknast paistva vaate pärast.Tootmisesse jõudes selgitab Melter, et tööstus kasutab 80 000 ruutmeetrit puitu kuus. "Viimased kaks-kolm kuud on olnud rekordkuud," märgib ta. 

Mis on TNC-Components OÜ-le edu toonud, loe tänasest Äripäeva paberlehest.

 

 

Hetkel kuum