Kaisa Gabral • 23. oktoober 2012 kell 13:14

Ettevõtja: vaatame uutel turgudel ringi

Puidu ja ehitusmaterjalide vahendamisega tegeleva VJ Grupi omaniku Janek Bikejevi sõnul mõjutas ka nende ettevõtet Narvas rohelise energia tootmise lõpetamine, kuid löök polnud nii suur, sest ettevõte vaatab aktiivselt turul ringi.

„Me vaatame kogu aeg uutele turgudele, olenemata sellest, kas me saime toona ka pihta. Kuid jah, meile mõjus see kõik tervendavalt. Saime õppetunni, et kõiki mune ei hoita ühes korvi,” rääkis Bikejev ja lisas, et neil olid kogu aeg ka teised kohad ja nii hull see kõik tagantjärele vaadates polnud.

„Meie oleme väikesed, kuid ma saan aru kõikidest teistest, kes sinna kõvasti panustasid. Eks me teeme tööd edasi,” märkis Bikejev.

Seoses valitsuse kooskõlastusringile läinud elektrituru seaduse muutmise eelnõuga, mis kehtestab tagasiulatuvalt 375 GWh piiri rohelise elektri tootmisele Balti elektrijaama koostootmisplokis, lõpetati tänavu augustis Narva elektrijaamades hakkepuidust taastuvenergia tootmine.

„Alates sellest nädalast põletame hakkepuidu asemel Narvas 100% põlevkivi. Põlevkivist elektri tootmine on küll suurema keskkonnamõjuga, kuid kuna kavandatav seaduse muudatus jõustuks tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist 2012, otsustasime peatada biokütuse kasutamise vältimaks ettevõttele kahjumi tekitamise riski,“ selgitas toona Eesti Energia juhatuse liige tootmise valdkonnas Raine Pajo.

 

 

 

 

 

 

 

Hetkel kuum