15. november 2012 kell 8:39

Buffett müüs suurel hulgal aktsiaid

Maailma ühele rikkaimale inimesele Warren Buffettile kuuluv Berkshire Hathaway on kolmandas kvartalis müünud maha peaaegu kõik Johnson & Johnsoni ning General Electricu aktsiad.

Avalikuks saanud kolmanda kvartali aruannetest nähtub, et Berkshire'il oli 30. septembri seisuga kõigest 492 000 J&J aktsiat. Tegu on 95% väiksema arvuga kui teise kvartali lõpus, mil firma hoidis 10,3 miljonit aktsiat, vahendab CNBC. Alles jäänud aktsiate turuväärtus on kõigest 34 miljonit dollarit, mis teise kvartali lõpus oli veel 682 miljonit.

Lisaks on Berkshire kolme kuuga müünud 88% ehk ligi 4,5 miljonit General Electricu aktsiat ning septembri lõpuga kuulus firmale kõigest 588 900 GE aktsiat. Selle turuväärtus on 12 miljonit, mis varem oli veel 88,4 miljonit dollarit.

Kvartaliga tegi Berkshire ka oste, kuid kõik ostud tehti ilmselt firma uute portfellijuhtide Todd Combsi või Ted Weschleri poolt. Üldiselt otsustavad nemad sadade miljonite dollarite liigutamise eest, kuid kui summa läheb üle 1 miljardi dollari, siis see on tavaliselt märk, et Buffett ise oli tehinguga seotud.

Suurim ost kolmandas kvartalis oli 4 miljonit Deere Co aktsiat, mille turuväärtus küündis 337 miljoni dollarini.

Tuntumatest firmadest osteti juurde 5 miljonit General Motorsi aktsiat, 914 400 Bank of New York Melloni aktsiat, 11 504 300 Wells Fargo ja 872 500 IBMi aktsiat.

30. septembri seisuga oli Berkshire'i USA aktsiaportfelli turuväärtus 75,3 miljardit dollarit. Teise kvartali lõpus oli see miljardi võrra väiksem.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum