• Jaga lugu:

  Eesti maksukeskkond maailmas 50. kohal

  PwC kaheksandat aastat läbiviidav riikide ettevõtete maksukeskkonna võrdlev uuring paigutab Eesti maailma 185 riigi seas 50. ja Euroopa Liidu riikidest 11. kohale.

  PwC ja Maailmapanga täna avaldatud 185 riigi maksukeskkondade võrdleva uuringu Paying Taxes 2013 alusel on Eesti maksusüsteem lihtsuselt ja ettevõtjasõbralikkuselt maailmas 50. ja Euroopa Liidus 11. kohal.
  Maailma atraktiivseima maksusüsteemiga riigid on Araabia Ühendemiraadid, Katar ja Saudi Araabia, järgnevad Hongkong, Singapur ning Iirimaa. Euroopa Liidu riikidest on viimatinimetatu järel ettevõtjasõbralikemad Taani, Luksemburg, Suurbritannia ja Soome.
  Uuringut kommenteerinud Eesti PwC maksunõustamise teenuseliini juht Villi Tõntson ütles, et Eesti on küll esimest korda uuringu ajaloo jooksul langenud Euroopa Liidu riikide arvestuses maksukeskkonna atraktiivsuse edetabeli esikümnest välja, ent Tallinna müügimaksu tühistamise positiivne mõju viib meid eeldatavalt järgmise aasta uuringus taas Euroopa parimate hulka.
  „Eesti maksusüsteemi konkurentsivõimet näitab meie kõrge koht maksuarvestusele ja deklareerimisele kuluva aja võrdluses, kus Eesti on Euroopa Liidu riikidest Luksemburgi ja Iirimaa järel kolmas. Nagu uuringutulemuste analüüs näitab, eristuvad heas korras majanduse ja parima majanduskasvuga riigid ülejäänutest just eeskätt maksusüsteemi lihtsustamise tulemuslikkuse, mitte tingimata maksukoormuse vähendamise poolest. Eesti ettevõtjad ja siia investeerivad välismaalased oskavad kahtlemata meie riigi maksumugavust hinnata,“ ütles Tõntson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.