Sirje Rank • 27. november 2012 kell 10:57

Rõivas: riigikogu komisjonis on Kreeka lepe reedel

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon arutab ELi rahandusministrite kokkulepet sel reedel, ütles komisjoni esimees Taavi Rõivas.

"Eesti seisukoha kujundame peale (rahandusminister – toim.) Jürgen Ligilt detailse ülevaate saamist," lisas ta.

Kreeka abiprogrammi muutusi, milles euroala rahandusministrid maratonkõneluste järel täna varahommikul kokku leppisid, menetletakse EFSFi, mitte veel ESMi otsuste menetlemise reeglite järgi. Seega on otsustuspädevus seaduse järgi Euroopa Liidu asjade komisjonil.

"Oleme ka riigikogu poolt julgustanud ministrit olema abipakettide tingimuslikkuse suhtes range ja punktuaalne ning tean, et ta on Eesti seisukohti häälekalt kaitsnud," ütles Rõivas. "Muuhulgas oleme olnud põhimõtteliselt vastu sellele, et EFSFist antud laenude tagasimaksmine kuidagi kahtluse alla pandaks ning meie seisukohta on ka arvestatud. Kõnealune intressikärbe Kreekale antud laenudelt puudutab eeskätt kahepoolseid laenusid, mis anti enne Eesti osalust."

Hetkel kuum