• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bigbanki kvartalikasum vähenes1 mln euroni

  Eesti kapitalil põhineva tarbimislaenude pakkumisele spetsialiseerunud Bigbanki kolmanda kvartali kasum oli miljon eurot.

  Seda on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1,1 miljoni euro võrra vähem. Puhaskasumi vähenemine on tingitud laenunõuete allahindluste suurenemisest. Kasum enne allahindlusi oli 5,2 miljonit eurot, mida on 24,5% protsenti enam kui eelmisel aastal, teatas Bigbank.
  Panga laenuportfell suurenes III kvartalis kokku üle 6%, näidates kasvu kõigil turgudel, kus pank laene väljastab. Laenuportfell kasvas III kvartaliga 13 miljoni euro võrra ehk 6,3%. Laenuportfelli kasv oli suurim Soome ja Rootsi filiaalis. Bigbanki koguvarade maht kasvas 8,6 miljoni euro võrra ehk 3,2%, ulatudes kvartali lõpu seisuga 272,2 miljoni euroni.
  Kohustuste maht ulatus 215,1 miljoni euroni, kasvades kvartali jooksul 7,5 miljoni euro võrra. Kohustustest moodustavad jätkuvalt suurima osa tähtajalised hoiused, mis on kaasatud kuuest erinevast riigist – Eestist, Lätist, Soomest, Saksamaalt, Austriast ja Hollandist.
  Intressitulud ulatusid III kvartalis 11,6 miljoni euroni, suurenedes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 2,3 miljonit eurot ehk 25,1%.
  Bigbanki juhatuse esimehe Targo Rausi sõnul mõjutas intressitulude suurenemist laenuportfelli kasv uutel turgudel. "Oleme panustanud laenumüügile Soomes, Rootsis ja Hispaanias ning kõik uued turud näitavad esimesi häid tulemusi," lausus ta.
  Omakapital moodustas kvartali lõpus 57,1 miljonit eurot. Omakapitali osakaal koguvaradest ulatus 21,0%ni.
  Septembri lõpu seisuga andis Bigbank tööd 582 inimesele, neist 228 Eestis, 149 Lätis, 89 Leedus, 47 Hispaanias, 47 Soomes ja 22 Rootsis. Kontoreid oli kvartali lõpu seisuga kokku 30, neist Eestis 10, Lätis 7, Leedus 10, Soomes 1, Hispaanias 2.
  Bigbank AS on Eesti kapitalil põhinev spetsialiseerunud pank, millel on filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Hispaanias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.