Alyona Stadnik • 17. detsember 2012 kell 14:31

Riigikogu arutas Venemaa käitumist WTOs

Riigikogu tänasel täiskogu istungil arutati küsimusi, mis puudutasid Venemaa ühinemist Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO). Välisminister Urmas Paet märkis, et elusloomade keelu teema tuleb reedel Brüsselis arutamisele.

Keskerakondlased esitasid välisministrile arupärimise, mis puudutas Venemaa ühinemist Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO).

Paet märkis, et reedel Brüsselis toimuval Euroopa Liidu ja Venemaa tippkohtumisel tuleb arutlusele,  et Venemaa ei ole täitnud WTO põhimõtteid. "Euroopa sooviks, et Venemaa täidaks kõiki tingimusi. Seal tõuseb ka elusloomade sisseveo keelu teema , et Venemaa selle keelu lõpetaks," märkis ta.

Venemaa kehtestas märtsis Euroopa Liidust pärit elusloomade sisseveo keelu, mis on otseselt mõjutanud ka Eesti seakasvatust. Venemaa viitas keeldu kehtestades Schmallenbergi viiruse juhtumitele Lääne-Euroopas. Sellesse viirusesse nakatuvad aga lambad, veised ja kitsed, kuid mitte sead. Seetõttu juhtis Euroopa Komisjon ka tähelepanu, et keeld on ebaproportsionaalne.

Hetkel kuum