Ave Lepik • 12. märts 2013 kell 11:57

Investeerimispankur Priit Koit asus tööle Kristjan Rahu juures

Eilsest asus Priit Koit tööle OÜ Elekter ja Küte juhatajana.

Elekter ja Küte on energeetikaettevõtete Tallinna Küte, Eraküte ning Tallinna Elektrijaam omanikfirma, mis kuulub ettevõtja Kristjan Rahule. Elekter ja Küte kontserni kuuluvate ettevõtete käive ületas eelmisel aastal 140 miljonit eurot ning varade maht 200 miljonit eurot.

„Plaanin 15 aasta jooksul investeerimispanganduses omandatud kogemusi rakendada eestimaisele kapitalile kuuluva ettevõtte arenguks," ütles Koit. "Kõigis grupi ettevõtetes on võimekad juhid ning seetõttu on põhirõhk tegevuse koordineerimisel ja uute projektide elluviimisel. Elekter ja Küte ettevõtete eesmärk on panustada kohalikule taastuvenergiale ning hoida seeläbi tarbijate energiakulud kontrolli all."

Koit tõi näiteks, et Tallinna Kütte soojusvõrgus kasvab kohalikest ja taastuvkütustest toodetud soojuse osakaal järgmisel aastal 42 protsendini. „Kavas on jätkata investeeringute elluviimist, et vähendada sõltuvust imporditud kütusest,“ lisas Koit.

Priit Koit on töötanud investeerimispankades SEB Enskilda ja Suprema Securities. Koit jääb ka AS Superia nõukogu esimeheks.

Kristjan Rahu omandas 2011. aastal 90 miljoni euroga 85% Prantsuse firmale Dalkia kuulunud Tallinna Elektrijaamast. Eelmisel aastal ostis ta  ligi 80miljoni euro eest Dalkialt Tallinna Kütte ja Erakütte.

Hetkel kuum