Rainer Saad • 27. märts 2013
Jaga lugu:

Krugman: Küpros mingu euroalalt

Majandusteadlane Paul Krugman kirjutab oma New York Timesi blogipostituses, et Küprosel oleks ilma eurota parem ning riik peaks kohe rahaliidust lahkuma.

„Küpros peaks euroalalt lahkuma. Kohe. Põhjus on lihtne: kuna Küpros üritab üles ehitada uut ekspordisektorit , siis euroalale jäämine tähendaks neile tõsist depressiooni, mis kestaks mitmeid aastaid. Euroalalt lahkumise ning uue valuuta väärtuse järsu langusega aitaks see neil kiiremini uut ekspordisektorit üles ehitada. Küpros on väga avatud kahele suurele ekspordivaldkonnale: pangandusteenused ja turism – üks neist kadus just hiljuti. See viib olulise majanduslanguseni. Lisaks nõuab ka troika uusi kärpekavasid. Mind ei üllataks, kui Küprose SKT langeks 20 protsenti,“ kirjutas Krugman. 

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum