Kaisa Gabral • 9. aprill 2013 kell 7:54

Ilves: riigi funktsioneerimine pole pelk matemaatika

Me võime väita, et paljude näidete järgi pole Eesti olnud kunagi nii heas seisus kui praegu. Ometi pole ühe riigi funktsioneerimine pelk matemaatika või majandusteadus, märkis president Toomas Hendrik Ilves riigikogus kõnet pidades.

President Ilvese sõnul on Eestit maailmas sageli eeskujuks toodud, et suutsime muutuvas majanduses paindlikult reageerida, teha radikaalseid eelarvekärpeid. Samuti võiksime Ilvese hinnangul mingite näidete põhjal öelda, et Eesti pole kunagi olnud nii heas seisus kui praegu.

"Ometi pole ühe riigi funktsioneerimine pelk matemaatika või majandusteadus. Efektiivne demokraatia toimib siis, kui rahva rahulolematust arvestatakse ka valimiste ajal. Kui kodanik näeb saadikus eelkõige oma enda esindajat, mitte erakonna liiget, kes kuulub võimuliitu või vastasleeri," rääkis president riigikogu kõnepuldis.

"Maive Rute juhtis tähelepannu sellele, et kõik riigid jõuavad teatud määral jõukaks saades teatud kriisiolukorda, kus olemasolevaga ei olda enam rahul. Ka meie elame hetkel üle väärtushinnangute olulist muutust, nii mõnigi asi, mis 5-10aastat tagasi tõi valimistel hääli, võetakse täna vastu muigega," rääkis president ja lisas, et Eesti ühiskond nõuab avatud arutelu ja tahab olla protsessis sisuline osaleja. "Palun teid, riigikogu,  võtta rahva ettepanekuid tõsiselt," märkis Ilves.

 

 

 

 

 

 

 

Hetkel kuum