16. aprill 2013 kell 14:28

Rõivas: viinatarbimist tuleks vähendada

Selle asemel, et viinahinda poes õllega võrreldes odavamaks muuta, tuleks otsida meetmeid viinatarbimise vähendamiseks, leidis sotsiaalminister Taavi Rõivas.

„Ma ei pea kindlasti õigeks viinaaktsiisi aeglasemat tõstmist kui lahjadel alkoholidel, sest see muudaks viina poes teiste alkohoolsete jookidega võrreldes suhteliselt kättesaadavamaks ja see kindlasti ei mõju hästi rahva tervisele,“ sõnas minister. Samuti märkis ta, et ei soovita kaasa minna viinatootjate lobiga, sest praegu on probleem pigem selles, et eestlased joovad kanget alkoholi üsna palju.

„Oluline on teada, et lõviosas Euroopa riikides on viinal ja õllel ainuüksi tootmisviisi erinevuse pärast erinev ka aktsiisimäär,“ ütles Rõivas ning lisas, et kui vaadata nn peatäie hinda, siis viinast on joobe saamine praegu odavam, kui lahjematest alkoholidest.

Eilne Äripäev tegi ettepaneku tõsta õlleaktsiisi, et viina- ja õlleaktsiisi vahe muutuks väiksemaks kui praegune 2,6 korda.

Autor: Kadri Põlendik, Kristi Malmberg

Hetkel kuum