Rainer Saad • 25. aprill 2013 kell 12:44

Britid suutsid vältida kolmepõhjalist majanduslangust

Suurbritannia majandus kasvas esimeses kvartalis võrreldes eelmise aastaga 0,3%, kuid analüütikud hoiatasid järgnevate kuude raskuste eest, kirjutas CNBC.

Brittidele tähendab 0,3protsendiline majanduskasv seda, et nad suutsid vältida kolmepõhjalist majanduslangust. Eelmises kvartalis langes Briti majandus 0,3 protsenti. Mitmed majandusteadlased ning Rahvusvaheline Valuutafond soovitasid Briti rahandusminister George Osborne'il vähendada oma kärpemeetmeid, kuid siiamaani on ta oma plaanist kinni pidanud.

"Kuigi 0,3protsendiline majanduskasv võib anda põhjust rõõmustamiseks, ei muuda see fundamentaalset majanduspilti, millel on raskusi leidmaks mõõdukas ja stabiilne kasv," ütles IHS Global Insighti analüütik Howard Archer.

Reutersi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid 0,1protsendilist majanduskasvu.

Hetkel kuum