Kadri Jakobson • 6. mai 2013 kell 13:32

Lauri Luik pani vanaema hääli püüdma

Riigikogu liige Lauri Luik püüdis 2009. aasta Riigikogu valimistel ligi 600 häält kampaaniameeskonna sugulastelt ja kaasas protsessi vanaema.

Luik räägib Reformierakonna kohalike valimiste kandidaadi käsiraamatus, kuidas tema vanaema tegi häälte püüdmisel olulist tööd.

„Suunasin oma tähelepanu ka vanemate inimeste kaasamisele. Minu vanaema tegi oma suhtlusringkonnas väga head tööd. Vanematele inimestele reeglina noored meeldivad ning neid usaldavad nad rohkem, kui omaealisi (nii kummaline kui see ka pole). Nii saigi tänu vanaema heale tööle ning kohtumistele pensionäride ning vanaema sõbrannadega päris hea tulemus. Olulist rolli mängib väikses kohas kindlasti ka see, kui  vanaema sõbrannasid viisakalt tänaval tervitada ning nendega aktiivselt suhelda. Selles võrgustikus liigub info aktiivselt.“

Käsiraamatus jagavad kandideerimisõpetusi mitmed erakonnaliikmed. Luige tarkusesõnad on sellised:

„Moodustasin kampaaniameeskonna, kus on tänaseni ca 30 inimest. Palusin igaühel neist panna kirja Läänemaal, Saaremaal ja Hiiumaal elavate sugulaste-tuttavate nimed ja kontaktid. Lisaks palusin, et nad ise räägiksid nende inimestega läbi. Eesmärk saada nad meie poolt valima. Küsimuste korral palusin otse minule suunata. Nii kogunes mulle ca 1000 kontakti, kellega paljuski rääkisid nende enda sugulased. Valdav osa, ca 600 kontakti olid minu enda omad ning nendega sai kas otse või läbi kirjavahetuse räägitud. Vahetult enne valimisi sai kõigile lisaks veel informeeriv mail ja SMS saadetud. Kokku õnnestus saada 1310 häält. 100% adekvaatselt hinnata ei saa, kuid usun, et ca 600 häält tuli tänu sellele tööle küll. Oluline on just see, et inimesed räägivad OMA sugulaste – tuttavatega, sest veri on paksem kui vesi!“

Loe täpsemalt siit:  http://www.etv.ee/pealtnagija/pdf/kov-k2siraamat.pdf

Hetkel kuum