24. oktoober 2013 kell 21:00

Puhkepäev. Tume elamus

Muusikamaailma tumedamat poolt asuvad albumil “Psychic” lahkama 2011. aastal asutatud bändi Darkside liikmed, elektronmuusik Nicolas Jaar ja multiinstrumentalist Dave Harrington.

Pärast Daft Punki albumi “Random Access Memories” ümbertöötlemist ja Sound­cloudi muusikakeskkonda üleslaadimist võttis duo ette lõpuks enda debüütplaadi “Psychic” salvestamise.

Ambientselt õhkavalt algav ning süntesaatoreid ja vahel ka tšellot kuulata laskev 11 minutit vältav “Golden Arrow” esindab bändi tugevust ja enesekindlust. Elektrooniline tühjuses hõljumine, mõtlik, küps ja rahulik helikeel meenutab veidi kuulsa eestlase Sven Grünbergi loomingut, ent on loodud siiski hulga täna­päevasemas võtmes.

Album pakub äratundmisrõõmu ka neile, kes on tuttavad Jaari varasema sooloalbu­miga “Space Is Only Noise”. Nimetatud plaadil esinevatest veidrustest on uus koostöökogumik vaba ja kõlab hulga täiskasvanulikumalt. Viimasele on abiks Harringtoni aeg-ajalt välja ilmuv mõtlik kitarr.

Raamidest kergesti välja murdev “Psychic” jääb pikaks ajaks huvitavaks.

 

Hinnang

Darkside – “Psychic”

Hinnang: 9

Kuula tasuta: http://soundcloud.com/daftside-2

Hetkel kuum