Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nortal võtab esmakordselt ka talvel tudengeid tasustatud praktikale

  Sarnaselt suveülikooli programmile korraldab tarkvarafirma Nortal esmakordselt ka talveülikooli – neljakuise tasustatud praktika IT-tudengeile, keda edaspidi tööle oodatakse.

  Nortali personalijuhi Jüri Saarma sõnul ootab ettevõte kandideerima kõiki, kel on huvi tarkvaraarenduse vastu ning kes võiksid teadmiste ja võimete poolest sobida tarkvaraarendaja, süsteemianalüütiku või testija rolli. "Eelnev töökogemus pole nõutav," lisas ta pressiteates.
  CVde läbivaatamisele järgnevad katseülesannete lahendamine ning töövestlused. Talveülikool algab 3. veebruaril. Programm koosneb koolitusnädalast ja neljakuulisest praktikast personaalse tuutori käe all reaalsetes projektides. Praktika jooksul makstakse 650eurost netopalka.
  Nortali tarkvaraarendusjuhi Priit Liivaku sõnul võtavad IT-tudengid Nortaliga praktikakohtade küsimuses ühendust aastaringselt. "Suveülikool on tudengite seas hästi teada ja kõrgelt hinnatud nii korralduse kui sisu poolest. Kandideerimiste arv on aasta-aastalt suurenenud, sest lisaks praktilisele töökogemusele leiavad tudengid, et meie programmis osalemine tõstab ka omandatava hariduse taset," lisas ta.
  Koolides saadav praktika on Liivaku kinnitusel ajaliste piiridega ning loenguis õpetatud meetodite ja vahendite kasutegur ei tule tihti praktikumis tehtavate ülesannete lahendamisel välja. "Suurtes projektides on aga väga selge, miks õpetatu vajalik on. Samas toetame oma tudengeid kooli lõpetamisel ja kraadi omandamisel igati," märkis ta.
  "Keskmiselt 95% meiega läbi suveülikooli liitunutest on jätkanud tööd ka peale programmi lõppu, aga see pole kindlasti programmis osalemise eelduseks. Nortal soovib läbi suve- ja talveülikooli programmide tõsta Eesti IT-hariduse kvaliteeti ja anda IT-valdkonna tudengitele võimaluse kombineerida akadeemiline haridus väga praktilise kogemusega," lisas Liivak.
  IT Kolledži õppeosakonna juhataja Inga Vau hinnangul on Nortali talveülikooli programm kolledži tudengeile hea võimalus õpiprotsessi rikastada, läbides selle raames ühtlasi osa õppekavajärgsest eriala praktikast. "Talveülikoolis osalemine annab hea võimaluse lahendada väljakutseid pakkuvaid ja põnevaid erialaseid  ülesandeid, kohtuda uute inimestega ning luua edaspidises tööelus väärtuslikke kontakte," ütles Vau Nortali pressiteates.
  Tänavusse Nortali suveülikooli laekus 254 avaldust, programmis osales 26 tudengit, kellest 22 töötavad ka täna ettevõttes. Mullu laekus 198 avaldust, programmis osales 24 ja tööle jäi 23 spetsialisti. Veel aasta varem kandideeris 130 tudengit, programmis osales 21, kellest kõik jätkasid tööd Nortalis. Suveülikooli korraldab Nortal (tollal Webmedia) alates 2005. aastast.
 • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

IT-ettevõtte juht: tehisaru tuleb taltsutada
Tehisintellekt, mis tänavu hakkab mõjutama mitut valdkonda meditsiinist julgeoleku ja keskkonnani, aitab teha hüppe, mis toob Eesti taas digitaalse arengu eesliinile, kirjutab Tietoevry Create’i Baltikumi juht Valērija Vārna.
Tehisintellekt, mis tänavu hakkab mõjutama mitut valdkonda meditsiinist julgeoleku ja keskkonnani, aitab teha hüppe, mis toob Eesti taas digitaalse arengu eesliinile, kirjutab Tietoevry Create’i Baltikumi juht Valērija Vārna.
Indrek Kasela astub tagasi, juhatus jätkab kahe liikmega
Kalatootja PRFoodsi juht Indrek Kasela astus ettevõtte juhi kohalt tagasi, samuti lahkus ta tütarühingute Saaremere Kala ja Saare Kala Tootmine juhatustest.
Kalatootja PRFoodsi juht Indrek Kasela astus ettevõtte juhi kohalt tagasi, samuti lahkus ta tütarühingute Saaremere Kala ja Saare Kala Tootmine juhatustest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
LHV tippjuht lahkub ametist
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eelarvenõukogu: riigivõlg kasvab kiirelt
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Eesti inflatsioon püsib Euroopa tipus
Euroala inflatsioon oli märtsis 2,4 protsenti, kui võrrelda eelmise aasta sama ajaga. Eesti jäi endiselt suurema inflatsiooniga riikide hulka.
Euroala inflatsioon oli märtsis 2,4 protsenti, kui võrrelda eelmise aasta sama ajaga. Eesti jäi endiselt suurema inflatsiooniga riikide hulka.