• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nortal võtab esmakordselt ka talvel tudengeid tasustatud praktikale

  Sarnaselt suveülikooli programmile korraldab tarkvarafirma Nortal esmakordselt ka talveülikooli – neljakuise tasustatud praktika IT-tudengeile, keda edaspidi tööle oodatakse.

  Nortali personalijuhi Jüri Saarma sõnul ootab ettevõte kandideerima kõiki, kel on huvi tarkvaraarenduse vastu ning kes võiksid teadmiste ja võimete poolest sobida tarkvaraarendaja, süsteemianalüütiku või testija rolli. "Eelnev töökogemus pole nõutav," lisas ta pressiteates.
  CVde läbivaatamisele järgnevad katseülesannete lahendamine ning töövestlused. Talveülikool algab 3. veebruaril. Programm koosneb koolitusnädalast ja neljakuulisest praktikast personaalse tuutori käe all reaalsetes projektides. Praktika jooksul makstakse 650eurost netopalka.
  Nortali tarkvaraarendusjuhi Priit Liivaku sõnul võtavad IT-tudengid Nortaliga praktikakohtade küsimuses ühendust aastaringselt. "Suveülikool on tudengite seas hästi teada ja kõrgelt hinnatud nii korralduse kui sisu poolest. Kandideerimiste arv on aasta-aastalt suurenenud, sest lisaks praktilisele töökogemusele leiavad tudengid, et meie programmis osalemine tõstab ka omandatava hariduse taset," lisas ta.
  Koolides saadav praktika on Liivaku kinnitusel ajaliste piiridega ning loenguis õpetatud meetodite ja vahendite kasutegur ei tule tihti praktikumis tehtavate ülesannete lahendamisel välja. "Suurtes projektides on aga väga selge, miks õpetatu vajalik on. Samas toetame oma tudengeid kooli lõpetamisel ja kraadi omandamisel igati," märkis ta.
  "Keskmiselt 95% meiega läbi suveülikooli liitunutest on jätkanud tööd ka peale programmi lõppu, aga see pole kindlasti programmis osalemise eelduseks. Nortal soovib läbi suve- ja talveülikooli programmide tõsta Eesti IT-hariduse kvaliteeti ja anda IT-valdkonna tudengitele võimaluse kombineerida akadeemiline haridus väga praktilise kogemusega," lisas Liivak.
  IT Kolledži õppeosakonna juhataja Inga Vau hinnangul on Nortali talveülikooli programm kolledži tudengeile hea võimalus õpiprotsessi rikastada, läbides selle raames ühtlasi osa õppekavajärgsest eriala praktikast. "Talveülikoolis osalemine annab hea võimaluse lahendada väljakutseid pakkuvaid ja põnevaid erialaseid  ülesandeid, kohtuda uute inimestega ning luua edaspidises tööelus väärtuslikke kontakte," ütles Vau Nortali pressiteates.
  Tänavusse Nortali suveülikooli laekus 254 avaldust, programmis osales 26 tudengit, kellest 22 töötavad ka täna ettevõttes. Mullu laekus 198 avaldust, programmis osales 24 ja tööle jäi 23 spetsialisti. Veel aasta varem kandideeris 130 tudengit, programmis osales 21, kellest kõik jätkasid tööd Nortalis. Suveülikooli korraldab Nortal (tollal Webmedia) alates 2005. aastast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.