• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puksiiridest sõltub koondumisluba

  Konkurentsiameti juhi Märt Otsa sõnul sõltub Soome puksiirifirma Alfons Håkans koondumise loa esitamine sellest, kas ettevõttel olid Eestis puksiirid ja majandustegevus.

  "Turupiiritluse järgi on puksiiriteenus kohalik teenus, see tähendab seda, et puksiir ei sõida üle Soome lahe," märkis Ots. "Kui ettevõttel on olemas Eestis oma puksiiriteenus, siis loomulikult ta peab esitama konkurentsiametile loa koondumise kontrolliks ja saama selleks loa."
  Ots ei osanud öelda, kas tänase seisuga on see luba esitatud või mitte. "Selge on see, et sellised suuremad koondumised peavad läbima koondumiskontrolli. Loodame, et ettevõtted täidavad seadust. Kui nad seda ei tee, siis konkurentsiamet algatab menetluse, sest loata koondumine ei ole lubatud," selgitas Ots.
  Kui asi läheb koondumiskontrolli alla, siis Otsa sõnul peab konkurentsiametile vastava loa esitama, aga kohustust sellest avalikkust teavitada pole. "Siin on tegemist pressikultuuriga," märkis Ots. "Tavaliselt ettevõtted märgivad seda oma teates, aga siin ei ole midagi ebaseaduslikku, et ettevõte ei pannud seda oma teatesse."
  Ta lisas, et see on ettevõtte otsustada, kuidas sellest avalikust teavitab.
  Konkurentsiametile peab koondumisluba olema esitatud enne, kui toimub ettevõtte aktsiate üleminek.
  Soome puksiirifirma Alfons Håkans ostis kolmapäeval ära Eesti suurima puksiirifirma PKL. Seni kuulus Eestis üle 70% suurust turuosa omav PKL investeerimisfondile Amber Trust ja PKLi pikaaegsetele juhtidele Rein Tõntsonile ning Grigori Oništšenkole. Äripäeva hinnangul on PKLi väärtus ligi 30 miljonit eurot.
  Pärast tehingu sõlmimist on Håkansil Soomes, Eestis ja Lätis üle 40 sadamapuksiiri. PKLil on Tallinna, Muuga, Sillamäe, Paldiski, Riia ja Ventspilsi sadamas 14 puksiiri.
  Alfons Håkansil on Eestis registreeritud ettevõtte Alfons Hakans OÜ. Ettevõtte eelmise aasta turuosa Eesti sadamais oli 25-30%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Oleg Gross: "Ei uskunud, et turumajanduse tingimustes sellist asja näen" Kallis elekter võib tuua äride sulgemisi
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Suurettevõtja Oleg Grossi sõnul on energia hinnatõus täiesti katastroofiline ning võib päris paljudele ettevõtetele saatuslikuks saada.
Õiged lahendused jäävad sündimata liiga ettevaatlike tellijate tõttu
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.
Riigihanke formaat ei võimalda pakkujal välja käia parimat lahendust ning pakkumised võivad hoopiski jääda tegemata, kuulb saatest „Lavajutud“.