Ametiühingud likvideerisid Saaremaa osakonna

Mari Mets 15. jaanuar 2014, 08:49

Eesti ametiühingute keskliit likvideeris Saaremaa osakonna ning koondas ligi 30-aastase ametiühingutöö kogemusega osakonnajuhataja Piret Räime ning nüüd lahendab ametiühingu saarlastest liikmete probleeme EAKL Pärnu osakond, kirjutab Saarte Hääl.

"Eesti ametiühingute keskliidus on uued juhid ja nende arvates tuleb üleriigilist struktuuri reformida. Tegelikult tehti struktuuri muutmisega algust juba poolteist aastat tagasi. Kaotati Rakvere ja Viljandi osakond. Tookord püüti Saaremaa osakonna haldusalasse anda ka Hiiumaad ja Haapsalut," rääkis Piret Räim Saarte Häälele.

Staažika ametiühingujuhina arvas Räim, et asjad peavad edasi minema ja võib-olla tulevad uuendused, struktuurimuudatused ametiühinguliikumisele kasuks. Samas tõi Piret Räim oma isikuomadustest esile inimesekesksuse. “Ma tunnetan inimese iga tillukest kullaterakest. Meie ühiskonnas on aga muutunud määravaiks kasum ja kasuahnus. Inimene oma muredega jäetakse kõrvale,” tõdes Piret Räim.

Oma tööle tagasi vaadates tundis Räim kõige suuremat heameelt sellest, et Saaremaal on ametiühinguliikumist suudetud alles hoida. “Oleme püüdnud ametiühinguliikumisse kaasa haarata tööinimesi ja ettevõtteid,” rääkis ametist lahkuv ametiühingujuht.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2014, 08:53
Otsi:

Ava täpsem otsing