Ken Rohelaan • 20. jaanuar 2014 kell 4:23

Edukas ehitaja Venemaal

Rohkem kui kümnendi idanaabrile ehitanud Irest Ehituse juht Rein Kiudsoo on saavutamas soovitud eesmärki Venemaal. Ta on jõudnud ehitusmahuni, mille juhtimist suudab veel piisavalt kontrollida.

"Mulle meeldib kõike hoida enda kontrolli all, kaasa arvatud, mida töömehed teevad. Mulle meeldib olla kõigega kursis. 25-30miljonilise käibega suudan ma veel kõike kontrollida," ütles Kiudsoo. "Meile on pakutud igasuguseid kaubanduskeskusi, et tulge ehitage veel, aga me ei taha 20-30 miljoni eurosest käibest suuremaks kasvada. Parem teeme kaks-kolm kauplust hästi kui viis kehvalt," iseloomustas ettevõtte strateegiat Kiudsoo, kes käis mullu 40 korda Venemaal objektidel.

Iresti juht selgitab, et talle meeldib otsuseid kohapeal ja kohe vastu võtta. Kuigi vahel võib see tema enda hinnangul viga olla, meeldib talle muutuste vastu kiiresti reageerida.

Käesolevaks aastaks on Irestil Venemaal kaks suurt lepingut, mis hõlmavad kumbki ligi 12 000ruutmeetrise keskuse ehitamist. Esimene on Soome firma Kesko toidukauplus K-Ruoka ja teine K-Rauta ehitusmaterjalide pood. Kuigi tellija palvel ei saa Kiudsoo kummagi ehituslepingu hinda avaldada, kinnitab Iresti juht, et need jäävad kümne miljoni euro kanti. Firmajuht usub, et see aasta tuleb Iresti jaoks käibelt edukaim.

Pikemalt loe tänasest Äripäeva paberväljaandest.

Hetkel kuum