Saaremaa suurim tööandja tõstis palka 10%

Indrek Kald 20. jaanuar 2014, 11:39

Üle 400 töötajaga Saaremaa suurim tööandja Kuressaare Haigla sihtasutus tõstis töötajate palka kümne protsendi võrra.

"Tänavusest aastast kuulub Kuressaare haigla alla ka Orissaare kiirabi ja kõigi meie 403 töötaja palk tõuseb sellest aastast kümme protsenti," kinnitas haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu Meie Maale. Ta lisas, et masu saabudes nad palka ei langetanud, seepärast ei saa rääkida palkade taastamisest, vaid ikka tõstmisest.

Lehe küsimusele, kas Kuressaare haigla sai päranduse, et suudab maja renoveerida, kaasaegset meditsiinitehnikat soetada ja enam kui 400 töötaja palka tõsta, vastas Sarapuu, et tegemist on tavalise äriettevõttega.

"Niipalju, kui me teenust müüme, niipalju raha teenime. Haigekassa annab lepingulise mahu ette, millise piirini ta on nõus meditsiiniteenust meilt ostma. Kui me niipalju erialast abi patsientidele ei anna, kui vajatakse, siis me seda raha ei saa. Iga operatsioon maksab, iga arsti külastus maksab," selgitas ta.

Möödunudaastane haiglahoone renoveerimine hõlmas 1300 ruutmeetrit pinda, järgmisena ootab renoveerimist senine polikliinik. Haigla nõukogu esimehe Tiit Sarapuu sõnul sekkub nõukogu enamasti strateegiliste otsuste puhul. "Kui möödunudaastane renoveerimine läks maksma ligi miljon eurot, siis polikliiniku renoveerimine vajab rohkem raha," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. January 2014, 11:39
Otsi:

Ava täpsem otsing