Spin-off firma Wesse Furniture plaanib oma tootmise rajada

Raigo Neudorf 14. veebruar 2014, 15:48

Tartu Ülikooli spin-off ettevõte Wesse Furniture, mis valmistab täispuidust käsitöömööblit, plaanib rajada oma tootmise.

Ehitusinseneride Margus Valge ja Andres Metsmägi loodud Wesse Furniture OÜ on tasapisi arenedes tegutsenud umbes viis aastat. Ettevõtte näol on tegu Tartu Ülikooli spin-off firmaga, mis valmistab mööblit peamiselt tellimustööna.

"Kuna ülikooli eesmärk on, et siit kooruksid innovaatilised ettevõtted, siis on ka meie ettevõttega nii. Kuna olen juba üsna pikalt Tartu Ülikoolis töötanud, siis tundus see olevat loogiline kulg," selgitas Valge firma sünnilugu.

Tema sõnul on ettevõtte senine arendamine toimunud põhitöö kõrvalt. Valge töötab ülikoolis energiatõhusa ehituse tuumiklaboris spetsialistina, lisaks on ta projektijuht ettevõttes Sense, mis tegeleb väga energiatõhusate hoonetega.

Margus Valge oli läbi OÜ Sense ka Premia Foodsi nõukogu liikme Kuldar Leisi passiivmaja projektijuht.

Loe lugu pikemalt Tööstusuudiste teemaveebist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. February 2014, 15:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing