Vahter: tulemuspalk ei ole ettevõtjale nii lihtne

Marta Jaakson 26. märts 2014, 15:23

1Partner Kinnisvarabüroo juht ja omanik Martin Vahter rääkis Äripäeva Palgafoorumil, et tulemuspalk ei ole ettevõtjale sugugi nii lihtne kui arvata võiks.

„Tulemuspalk ei ole ettevõtjale nii lihtne kui võiks arvata. Ettevõtjale kaasnevad suured kulud enne kui töötaja kasumlikuks muutub,“ ütles Vahter.

Ta lisas, et isegi kui inimese peale ei kulutata palgana ühtegi senti on temaga seonduvad kulud, nagu näiteks reklaamid, büroo rent jms siiski suured. Kulud on 1Partenr töötajatele teada. Vahter rääkis, et raha, mis ettevõttesse tuleb, korjavad suuresti just maaklerid ühe kaupa kokku. Et jagamine oleks aus, peab ta ettevõtjana töötajatele selgitama, miks me kulud selliselt jagame. Tulud ja kulud võetakse ette ning arutatakse läbi kuidas need tulud viisakalt ära jagatakse.

Tulemuspalk viib Vahteri sõnul vallandamisvestlused ja vähendab töötajate vahelist kadedust. „Kui see neile see töö ei sobi, siis nad lahkuvad ise,“ rääkis Vahter. Ta lisas, et kümne aastase kogemuse juures on töövaidluskomisjoni käia vaid kahel korral.

Inimeste töötasud erinevad ettevõttes 5-10 korda. Vahteri sõnul sellega lepitakse ja see motiveerib madala tasu saajaid rohkem pingutama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. March 2014, 15:23
Otsi:

Ava täpsem otsing