Teder: seadusemuudatus säilitab apteekide asutamispiirangud

1706-aripaev 09. aprill 2014, 16:50

Õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul säilitavad ravimiseaduse muudatused põhiseadusvastase asutamispiirangu.

Õiguskantsler Indrek Teder esitas riigikogu sotsiaalkomisjonile oma arvamuse ravimiseaduse muutmise eelnõule.

Õiguskantsleri hinnangul ei arvesta riigikogu menetluses olev ravimiseaduse muutmise eelnõu riigikohtu otsusega, millega kohus tunnistas mullu detsembris apteekide asutamispiirangud põhiseadusvastasteks. Kohus andis seadusandjale selle aasta 9. juunini aega, et viia seadus põhiseadusega kooskõlla.

Indrek Teder märkis eelnõu algatanud riigikogu sotsiaalkomisjonile saadetud kirjas, et vastuvõetuna oleks eelnõu põhiseadusega vastuolus selles sisalduvate piirangute tõttu, mis põlistaksid ettevõtjate ebavõrdse kohtlemise sarnaselt seniste asutamispiirangutega. „Asukohapiirang, mille järgi ühes hoones, tohib asuda üks apteek, tagaks olemasolevaid apteeke omavatele ettevõtjatele sisuliselt ainuõiguse. Omandipiirangu tegelik mõju võib aga seisneda selles, et tegutsevaid apteegikette võivad pidama jääda ravimite hulgimüüjad või nendega seotud ettevõtjad,“ selgitas õiguskantsler.

Ravimiseaduse muutmise eelnõus pakutud meetme eesmärgipärase toimimise on oma avalikes seisukohtades seadnud kahtluse alla ka ravimiamet ja konkurentsiamet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2014, 16:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing