Jüri Käo: prognoosime müügitulu langust

Kaisa Gabral 30. aprill 2014, 13:52

Eesti Energia käive vähenes esimeses kvartalis võrreldes möödunud aastaga 19% olles 226 miljonit eurot. Nõukogu esimehe Jüri Käo hinnangul sikutas soe ilm müüginumbrid alla.

Hoolimata sellest suutis Eesti Energia kasvatada kulumieelset ärikasumit (EBITDA) 14% „Käibelanguse taga on väga konkreetsed põhjendused, mis on ka ettevõtte kvartaliaruandes kirjeldatud. Olulisim põhjus oli madalam elektri hind NPS (Nord Pool Spot) börsil. Nagu ka aruandes seisab, mõjutasid Põhjamaade ja Balti riikide elektrihindu kvartalis enim tavapärasest soojemad ilmad,“ kommenteeris käibelangust Käo.

Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik täiendas, et elektrienergia müügikogus vähenes 36%, kuid kontsern suutis teenida kõrgema EBITDA tänu elektrienergia suuremale kasumlikkusele, mis tulenes riskimaandamistehingutest ning madalamatest püsi- ja CO2 kuludest.

Käo sõnul ei ole Eesti Energial tänavu oodata suurt käibekasvu. „2014. aastaks prognoositakse võrreldes eelmise aastaga müügitulu langust, sest madalamad hinnad elektri hulgiturul mõjutavad nii tootmist kui müüki. EBITDA osas ettevõte muutust ette ei näe, investeeringud aga vähenevad,“ märkis ta.

„Mitmed suurinvesteeringud on hiljaaegu lõpule jõudnud, praegu on ettevõttel käsil veel Auvere elektrijaama ehitus. Alustatud on lämmastikuseadmete projektiga. Samuti jätkub eelarendus Eesti Energia arendusprojektidel Jordaanias ja Utah osariigis,“ loetles Käo pooleliolevaid projekte.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. April 2014, 13:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing