Indrek Kald • 13. mai 2014 kell 10:55

Leedu e-pood tahab Eestis turuliidriks

Mullu Eesti turule sisenenud Leedu e-kaubanduse grupp Pigu investeerib tänavu oma Eesti veebikauplusesse 260 000 eurot ehk mullusest üle kahe korra enam.

Ühtlasi kujundab Pigu ümber oma siinse veebipoe tegevuse, hakates tegutsema senise dlb.ee asemel kaup24.ee nime all.

"Oleme esimeste uuendustega juba alustanud ning plaanime Kaup24 muuta Eesti juhtivaks e-poeks ja valdkonna turuliidriks, pakkudes kõiki olulisemaid kaubagruppe kodumasinatest ilutoodeteni, kiiret tarnet ja kasutajasõbralikku veebilehte," ütles DLB Trading OÜ juhatuse liige Vaclovas Pranskunas.

"Juunikuuks suurendame oma e-poe kaubavalikut kuuekordselt, 20 000 erineva põhitooteni. Niivõrd laia valikuvõimalust pakuvad väga vähesed Eesti e-poed. Tänu logistilistele uuendustele on nüüd ka kauba tarne oluliselt kiirem ning võimaldab selle kohaletoimetamist 1-2 päeva jooksul pärast ostu sooritamist," lisas ta pressiteates.

Pranskunase sõnul on Eesti turupotentsiaal e-kaubanduse valdkonnas väga kõrge. "E-kaubanduse kasv on üldjuhul 20% aastas. See aasta plaanime oma konsolideeritud käivet Eesti turul kasvatada 45%, seega ületame turu kasvu mitmekordselt," kinnitas ta.

Mullu oli grupi käive kolmes Balti riigis 31 miljonit eurot, kasv aasta varasemaga võrreldes 52%. Vastavalt prognoosile külastab tänavu grupi erinevaid e-kaubamaju ühtekokku 37 miljonit inimest ning konsolideeritud käive ulatub ligi 45 miljoni euroni.

2007. aastal asutatud Pigu Grupp on Baltimaade suurim e-kaubanduse ettevõte, mis annab tööd 186 inimesele. Ettevõte haldab e-kaubamaja Eestis (kaup24.ee), Lätis (220.lv) ja Leedus (Pigu.lt). Müügil on üle 60 000 toote, kaubavalikus on elektroonika, kodumasinad, mööbel ja sisustuskaubad, kööginõud, autotarbed, matka- ja spordikaubad, mänguasjad, lõhna- ja ilutooted ning moe- ja hooajakaubad.

Hetkel kuum