Romet Kreek • 16. mai 2014 kell 6:27

Indias täna viie aasta suurim börsitõus

India aktsiaturg on täna tõusnud ligi 4%, sest valimistulemus võib tuua võimule uue partei.

India aktsiad tegid täna suurima tõusu alates 2009. aastast, ruupia tugevnes ja võlakirjade hinnad tõusid, kuna varajaste esialgsete valimistulemuste kohaselt juhib peamine opositsiooniline allianss, mis võib luua uue valitsuse.

Päeva sees näitas aktsiaindeks S&P BSE Sensex korraks isegi 6,15% tõusu, kerkides rekordilise 25 375,63 punktile. Hiljem andis tõus veidi järele, aktsiad olid 3,6% plussis. India ruupia tugevnes USA dollari vastu 1%.

Bharatiya Janata partei (BJP) ja tema liitlased juhivad, olles võtmas 326 kohta 542kohalises parlamendis.

Alates 13 septembrist, kui BJP nimetas Narendra Modi peaministrikandidaadiks, on India aktsiate väärtus tõusnud 332 miljardi dollari võrra. Välisinvestorid on sel ajal suunanud India aktsiaturule 14,2 miljardit.

"See on alles eelkava – tegelik film linastub järgmise kolme kuni viie aasta jooksul ja siin teenitakse palju raha," ütles Mumbais IIFL Wealth Managementi direktor Shishir Bajpai Bloombergile. "See on mitme aastase tsüklilise pullituru algus. Me suurendame oma allokatsioonis aktsiate osakaalu."

Tõusu vedasid pangaaktsiad, kuna investorid spekuleerisid, et kiirem majanduskasv viib paraneva krediidikvaliteedini. Elektrijaamade aktsiad tõusid panuse tõttu, et paranev infrastruktuur suurendab elektri tarbimist.

India valitsuse kümneaastase võlakirja tootlus kahanes 0,09 protsendipunkti võrra, 8,70 protsendile.

Hetkel kuum