Ülikooli Apteek: maa-apteekide kaitsmise sildi all toetatakse linnaapteeke

1321-aripaev 20. mai 2014, 13:19

Ülikooli Apteegi teatel on riigikogu lisanud täiendatud ravimiseaduse eelnõusse taas apteegilubade andmise liisuheitmise teel, mille riigikohus ühemõtteliselt ebaseaduslikuks hindas. 

Ülikooli Apteegi pressiteade vahendab ettevõtte juhataja Reet Tengi sõnu, kelle hinnangul on juhtiv ravikaubandusettevõte Magnum pannud seadusandja oma muusika järgi tantsima.

„Kogu selle sotsiaalkomisjonist teadmata autori poolt alustatud eelnõu kõige valusam küsimus on praeguseks: milline sotsiaalkomisjoni liige ja millistest motiividest lähtudes lisas eelnõusse esmaspäeva õhtuse seisuga punkti 25. selle praeguses sõnastuses? See mitte ainult ei eira riigikohtu otsust, mida iseloomustab kogu menetletav eelnõu, vaid töötab ravimikaubanduse turgu dikteeriva Magnum grupi monopoli laadse seisundi huvides. Maa-apteekide kaitsmise sildi all põlistatakse turuliidri positsioon linnades. Ja see punkt on lisatud eelnõusse esmaspäeval, sest varem ei ole sellest kordagi juttu olnud. Riigikogu on pandud paari aktiivse saadiku poolt sundviskesse, sest aeg surub peale. Järgmisena üritatakse sundviskesse panna president," sõnas Teng.

Tema sõnul unustatakse ajutistest asutamispiirangutest rääkides, et Eestis on apteekidele asutamispiirangud juba alates aastast 2006. Ja need asutamispiirangud on riigikohus tunnistanud ebaseaduslikuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2014, 13:19
Otsi:

Ava täpsem otsing