Tallinna Vesi ei nõustu konkurentsiametiga

Rainer Saad 29. mai 2014, 10:13

Tallinna Vesi lükkab ümber konkurentsiameti 20. mail avalikustatud väite, et veefirma tegevus on vastuolus Euroopa Liidu õigusega.

Amet kinnitas toona, et peab nõudma Tallinna Veelt seaduse täitmist, kuna vee- ja kanalisatsiooniteenuse hind on liiga kõrge. Lisaks on ettevõtte senine tegevus vastuolus Euroopa Liidu konkurentsiõigusega ja alles Euroopa Komisjonilt laekunud vastav teade veelgi tähistab seda, väitis konkurentsiamet toona.

Tallinna Vesi kinnitas börsiteates, et nimetatud väited ei ole tõesed. Euroopa Komisjoni vastus keskendus ainult siseturu toimimisele, see tähendab sellele, kas liikmesriikidel on üldjoontes õigus regulatsioonis muudatusi teha.

Veefirma teatel pole Euroopa Komisjon hinnanud 2010. aastal vastu võetud monopolide ohjeldamise seaduses tehtud muudatuste rakendamise õiguspärasust Tallinna Vee suhtes.

Euroopa Komisjon ei hinnanud ega kommenteerinud Tallinna Vee teenuste tariife ning jättis veefirmale ilmnenud mõjudele õigusliku hinnangu andmise selgesõnaliselt kohtute otsustada.

Tallinna Vesi esitas 2010. aastal Euroopa Komisjonile kaebuse seoses riigikogus samal aastal kehtestatud monopolide ohjeldamise seadusega, mida üritatakse tagasiulatuvalt kohaldada veeteenuse valdkonna ja Tallinna Vee tariifikujundusele.

Veefirma taotleb konkurentsiametilt võimalike kahjude hüvitamist, mille kogusumma lepinguperioodi lõpuni 2020. aastal ületab 90 miljonit eurot. Sellises mahus kompensatsiooninõue kohaldub juhul, kui hinnad jäävad 2020. aastani muutmata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2014, 12:07
Otsi:

Ava täpsem otsing