Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Agrowilli juht: töötame uue strateegia kallal

  Töötame uue strateegia kallal, kinnitas intervjuus Leedu juhtiva põllumajandusfirma, Varssavi börsil noteeritud Agrowilli juhatuse liige Vladas Bagavicius.

  Kas restruktureerimine on läinud plaanipäraselt?Jah. Me oleme teinud kõike õigeaegselt ja vastavalt restruktureerimisplaanile. Aprilli alguses said vastavalt restruktureerimisplaanile võlausaldajad 15% makse.
  Milline ettevõte on Agrowill Baltic Champsiga liitumise järel?Liitumine tähendab tulevikus Agrowilli strateegias suurt muutust. Me uurime uuest struktuurist tulenevaid eeliseid, mida annavad Agrowilli grupi taristu ja Baltic Champsi otsesuhted suurte Skandinaavia ja Vene klientidega. Sünergia peaks lubama kvalitatiivset muutust põllumajandustoorainet müüvast ettevõttest kõrge lisaväärtusega tooteid turustavaks ettevõtteks.
  Kas Teie äriplaan näeb ette aastal 2014 või edaspidi aktsiakapitali kaasamist ettevõtte kasvuks või võla tasumiseks?Vaatame hetkel üle meie tulevikustrateegia tarvis kõiki tegevusi, et leida positiivset ja negatiivset kõikvõimalikes stsenaariumites. Vaatame, mida tuleb muuta, laiendada või alustada. See võtab mõnda aega. Me loodame, et muudetud strateegia saab aasta lõpuks vamis. Alles siis saame anda turule täpset informatsiooni tuleviku arengutest ja plaanidest.
  Rääkides võla tagasimaksetest juhiks ma tähelepanu, et jõudsime põhivõlausaldaja DnB Bankiga lepinguni, millega restruktureerisime põllumajandusäride tütarettevõtete kõik laenud üheks laenulepinguks. Selle raames ei kasvanud kogulaenusumma. Uut viieaastase laenu summat kasutatakse restruktureeritavate kohustuste refinantseerimsieks, millede varad on laenu tagatisteks.
  Millal me võime näha mittevajaliku maa müüki?Me oleme juba müünud umbes 2000 hektarit maad, mida me oma tootmise tarvis ei vaja ja mis asuvad liiga kaugel meie põllumajandusäridest. Seniks on see rahuldav tulemus. Raske on öelda konkreetset kuupäeva, mis ajaks me müüme kogu ebavajaliku maa. Ka see kinni meie strateegias – peame selles enne aasta lõppu jõudma selgusele.
  Mis on 2014. aasta põhieesmärgid?Enne, kui otsustame uue muudetud strateegia jäävad 2014. aasta eesmärgid samaks – suurendada ja moderniseerida meie karjakasvatuse äri ja maksimeerida põllumajandussaaduste kasvatamist. Meil on juba enam kui 3000 lüpsilehma.
  Millal muutub Agrowill kasumlikuks?Juhtkond annab endast kõik, et seda saavutada. Kahjuks ei saa me praegu börsiettevõttena tulemuste prognoosi avaldada. Kui me seda teeme, siis esmalt läbi börsisüsteemi.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: liiga kallis elu peatab nii majanduskasvu kui inflatsiooni
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Mihkel Nestor: liiga kallis elu peatab nii majanduskasvu kui inflatsiooni
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Soodsad energiahinnad, toiduainete hinnatõusu pidurdumine ja tarbijate vähenenud maksevalmidus on pannud inflatsioonile aeglasema käigu. Kui see püsima jääb, võime unistada ka intressitõusude peatumisest, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Interneti sünnitatud aktsiamulli kahju ulatub triljonitesse
Eelmise aastatuhande lõpus äärmuslike mõõtmeteni paisunud internetimull USA börsil lõhkes uue sajandi alguses, jättes sajad tuhanded väikeinvestorid buumi tipphetkedel investeeritud kapitalist ilma.
Eelmise aastatuhande lõpus äärmuslike mõõtmeteni paisunud internetimull USA börsil lõhkes uue sajandi alguses, jättes sajad tuhanded väikeinvestorid buumi tipphetkedel investeeritud kapitalist ilma.
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Isamaa uueks esimeheks sai ülekaalukalt Reinsalu: peame algatama selle valitsuse umbusaldamise
Isamaa esimeheks valiti Urmas Reinsalu, kes oma kõnes enne esimeheks saamist ütles muuhulgas, et Isamaal tuleb praegust valitsust umbusaldada.
Isamaa esimeheks valiti Urmas Reinsalu, kes oma kõnes enne esimeheks saamist ütles muuhulgas, et Isamaal tuleb praegust valitsust umbusaldada.
Cleantech: kuidas Eesti iduettevõte Bangladeshis maailma päästab
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
EKRE esimeheks sai ülekaalukalt taaskord Martin Helme
EKRE praegune esimees Martin Helme jätkab kindlalt erakonna juhina.
EKRE praegune esimees Martin Helme jätkab kindlalt erakonna juhina.
Eksport kahanes ka aprillis
Selle aasta aprillis kahanes kaupade eksport jooksevhindades 2022. aasta sama perioodiga võrreldes 4% ning import 18%, rohkem kahanes kütuste, puidukauba ja tööstustoodete väljavedu, teatas statistikaamet.
Selle aasta aprillis kahanes kaupade eksport jooksevhindades 2022. aasta sama perioodiga võrreldes 4% ning import 18%, rohkem kahanes kütuste, puidukauba ja tööstustoodete väljavedu, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.