Alibaba läheb New Yorgi börsile

Fredy-Edwin Esse, California 27. juuni 2014, 10:27

Hiina internetigigant Alibaba Group Holdings teatas eile, et noteerib enda aktsiad New Yorgi börsil ja aktsia lühendiks saab "BABA".

Uus info pärineb USA väärtpaberikomisjonile edastatud värskest IPO-avaldusest, kirjutab Wall Street Journal. Alibaba oli sunnitud täiendama enda maikuus esitatud esialgset avaldust pärast seda, kui investorid kurtsid osa info puudumise üle.

Peamiselt oli puudu järgnev info: kahe peamise ostlemiskeskkonna müügi lahtiseletus; enamuse ettevõtte nõukogu nominatsioonide otsustajate nimed; tütarettevõtte Alipay detailid; ülevaade ettevõtte ülevõtmisstrateegiast; ning hulgaliselt infot, kuidas firma plaanib hallata saadetisi Hiinas.

Alibaba näol on tegu viimaste aastate oodatuima aktsiate avaliku esmaemissiooniga ning mõningate prognooside kohaselt võib sellest tulla maailma üks suurimaid rahakaasamisi. Esialgu pole veel teada, millal firma oma börsidebüüdi teeb.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. June 2014, 10:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing