27. juuni 2014 kell 7:27

Alibaba läheb New Yorgi börsile

Hiina internetigigant Alibaba Group Holdings teatas eile, et noteerib enda aktsiad New Yorgi börsil ja aktsia lühendiks saab "BABA".

Uus info pärineb USA väärtpaberikomisjonile edastatud värskest IPO-avaldusest, kirjutab Wall Street Journal. Alibaba oli sunnitud täiendama enda maikuus esitatud esialgset avaldust pärast seda, kui investorid kurtsid osa info puudumise üle.

Peamiselt oli puudu järgnev info: kahe peamise ostlemiskeskkonna müügi lahtiseletus; enamuse ettevõtte nõukogu nominatsioonide otsustajate nimed; tütarettevõtte Alipay detailid; ülevaade ettevõtte ülevõtmisstrateegiast; ning hulgaliselt infot, kuidas firma plaanib hallata saadetisi Hiinas.

Alibaba näol on tegu viimaste aastate oodatuima aktsiate avaliku esmaemissiooniga ning mõningate prognooside kohaselt võib sellest tulla maailma üks suurimaid rahakaasamisi. Esialgu pole veel teada, millal firma oma börsidebüüdi teeb.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum