Mait Kraun • 19. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Alibaba tegi Hiina rikkaima veelgi jõukamaks

Hiina rikkaim inimene sai veelgi rikkamaks, sest tema asutatud e-kaubandusettevõtte Alibaba Group tõusis esimesel kauplemispäeval üle 30 protsendi.

Jack Ma, kes alustas e-kaubandusettevõtte tegemist oma korteris 1999. aastal, kasvatas täna oma varasid 4,7 miljardi dollari võrra. Alibaba aktsia tõusis täna 35,8 protsenti ning Ma osaluse väärtus tõusis seeläbi 3,9 miljardi dollari võrra.Samuti teenis Ma Alibaba esmaemissiooniga 867 miljonit dollarit. See kasum lennutas Ma rikkuselt Aasias teisele kohale. Esimest kohta hoiab praegu ettevõtja ja investor Li Ka-Shing.

„Ma arvan, et Alibaba hinnati sihilikult odavamaks, et saada turult esimestel päevadel suur tõuge,“ ütles investeerimispanga BMO Private Bank investeeringute juht Jack Ablin Bloombergile.

Ma, kes on 50-aastane, omab osalust ka ettevõttes Zhejiang And Small & Micro Financial, mis opereerib Alipay teenust. Alipay on eraldiseisev internetimaksete teenus. Tema osalus on selles ettevõttes väärt 10,3 miljardit, selgub Bloombergi andmetest. Kokku on Jack Ma’l 26,2 miljardi dollari suurune varandus.

Alibaba on kasu lõiganud peamiselt Hiina kasvavast keskklassist, sest ettevõte domineerib 1,36 miljardi elanikuga riigi e-kaubandussektorit. Ettevõtte väärtus on kasvanud 228 miljardi dollarini, mis on suurem kui Amazon.com’il ja Ebay’l kokku.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt