• Jaga lugu:

  Alibaba tegi Hiina rikkaima veelgi jõukamaks

  Hiina rikkaim inimene sai veelgi rikkamaks, sest tema asutatud e-kaubandusettevõtte Alibaba Group tõusis esimesel kauplemispäeval üle 30 protsendi.

  Jack Ma, kes alustas e-kaubandusettevõtte tegemist oma korteris 1999. aastal, kasvatas täna oma varasid 4,7 miljardi dollari võrra. Alibaba aktsia tõusis täna 35,8 protsenti ning Ma osaluse väärtus tõusis seeläbi 3,9 miljardi dollari võrra.Samuti teenis Ma Alibaba esmaemissiooniga 867 miljonit dollarit. See kasum lennutas Ma rikkuselt Aasias teisele kohale. Esimest kohta hoiab praegu ettevõtja ja investor Li Ka-Shing.
  „Ma arvan, et Alibaba hinnati sihilikult odavamaks, et saada turult esimestel päevadel suur tõuge,“ ütles investeerimispanga BMO Private Bank investeeringute juht Jack Ablin Bloombergile.
  Ma, kes on 50-aastane, omab osalust ka ettevõttes Zhejiang And Small & Micro Financial, mis opereerib Alipay teenust. Alipay on eraldiseisev internetimaksete teenus. Tema osalus on selles ettevõttes väärt 10,3 miljardit, selgub Bloombergi andmetest. Kokku on Jack Ma’l 26,2 miljardi dollari suurune varandus.
  Alibaba on kasu lõiganud peamiselt Hiina kasvavast keskklassist, sest ettevõte domineerib 1,36 miljardi elanikuga riigi e-kaubandussektorit. Ettevõtte väärtus on kasvanud 228 miljardi dollarini, mis on suurem kui Amazon.com’il ja Ebay’l kokku.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.